Богослужения в чест на свети Паисий Светогорец

Снимка: Infomreja.bg

Отслужва ги митрополит Серафим в Гоце Делчев

Един от параклисите в новия храм „Рождество Христово“ в Гоце Делчев е посветен на свети Паисий Светогорец, чиято памет православната църква отбелязва днес. По този повод и вечерното богослужение снощи, и утринното днес се ръководят лично от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

В словото си пред миряните духовният наставник на Неврокопска епархия подчерта призванието на преподобния отец да помага и приживе, и след кончината си на хората, които имат нужда от неговата подкрепа.

Паисий Светогорски е отправял молитви към Господ да допусне до него болестта, от която много хора страдат – рака, за да разбере какво изпитват онези, които живеят с нея и умират заради нея. Така в недълбока старост, през 1994 година, Господ го прибира.

Митрополит Серафим обърна внимание и на поредицата от книги, съдържащи съветите на светогорския старец Паисий, - книги за семейния живот, за това как може да се живее с болката на другия, как да се борим с отклоненията от нормалността…

„Би трябвало всеки да прочете поне една от неговите книги, защото със съветите си той ни помага да намерим правилния път в цялата сложност на съвременния свят“, каза митрополит Серафим.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK