Изложба "Българската шевица - памет и вдъхновение" за Деня на музеите - 18. май в Дупница

Снимка: Исторически музей - Дупница

18 май - Денят на музеите, Исторически музей - Дупница, ще отбележи с откриване на изложба "Българската шевица - памет и вдъхновение" на кюстендилската учителка Стефка Михайлова.

Тя е автор на книгата "Символи, знаци и схеми в българската народна шевица" и ще представи изработени от нея мотиви от българска шевица от различни етнографски области, вплетени в картички, бижута, разделители за книги и други.

Гости на музея ще бъдат ФТ "Авлига" при НЧ "П. К. Яворов", носители на множество награди и отличия, които ще допълнят красотата на българската шевица с прекрасните звуци на народните песни.

Традиционно Исторически музей - Дупница, и тази година се включва в Европейската инициатива "Нощ на музеите". Ще бъде представена изложба на талантливите млади художници на Дупница от Арт ателие "Дон Кези" с ръководител Елена Марулевска - връчване на награди и призове за успехите на децата през изминалата година.

В изложбата ще се включат и техните приятели от Арт студио "В света на изобразителното изкуство" с ръководител Катерина Пахова от училище "Яне Сандански" - Разлог.

Музейното пространство ще бъде огласено от песните на младите таланти от ВС "Арт Поп" с ръководител Таня Камбурова.

Празникът ще завърши с изпълнения на Фолклорна група при НЧ "Пробуда - 1927.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK