Шофьор на катафалка от Гоце Делчев заряза процесия и с мъртвеца отиде да зарежда гориво

Снимка: Infomreja.bg

Невероятно, но факт! Това се е случило в неделя в Гоце Делчев.

Починалата Стойна Илиева Канатова на 77 години от града приживе може и да не ѝ се е налагало да ходи с автомобил да зарежда гориво по гоцеделчевските бензиностанции, но като мъртвец точно това е станало.

Опечаленото семейство, роднините и близките на починалата Стойна са останали втрещени от поведението и действията на шофьора на катафалката на ОП „Гробищни паркови“ в Гоце Делчев, който напуснал погребалната процесия и с ковчега с мъртвата жена препуснал по града да зарежда гориво от определената за това бензиностанция.

Това разказа пред ИНФОМРЖА потресеният син на починалата жена Николай Канатов, който заяви, че ще съди предприятието за безотговорността към служебните задължения и гаврата с покойната му майка в деня на нейното погребение.

„Петнадесет минути чакахме пред изкопания гроб на гробищата в с. Добротино шофьора на катафалката да докара тленните останки на майка ми за погребение. В обявения час на погребението, 17 ч. в неделя, ние качихме в катафалката ковчега с починалата ми майка от ул. „Стражин“ в Гоце Делчев и процесията с катафалката, два автобуса и десетина и повече автомобила поехме към гробищата на село Добротино, което се намира по пътя за село Попови ливади", започна разказа си Канатов. 

В един момент катафалката с ковчега и тленните останки на майка му изчезнала, а процесията с автобусите и колите продължила към гробищния парк на Добротино.

"Помислихме, че шофьорът на катафалката е решил да избърза и да откара ковчега на гробищата преди траурнатаа процесия. Какво бе учудването на нас, близките, роднините и съседите ни, когато при пристигането ни пред подготвения за погребението гроб нямаше нито катафалка, нито ковчег. Подредихме се, запалихме свещи и зачакахме. След около 15 минути и повече чакане катафалката пристигна, а обяснението на водача, който разбрах, че се казва Кръстю, бе, че отишъл да зареди траурното возило с гориво. Да зареждаш катафалка с мъртвец с гориво по време на погребение е прецедент, безотговорност и гавра с починалия и неговите близки в най-тъжният момент!“, коментира Николай Канатов.

Той допълни, че безотговорността на шофьора е била видна и от това, че когато пристигнал в дома му, се оказало, че е забравил поръчаната от опечалените пшеница. Наложило се от най-отдалечения квартал на Гоце Делчев водачът да пропътува километри до гробищата в града, да вземе пшеницата и да я донесе на ул. „Стражин“.

"Не мога да се примиря най-вече с факта, че с ковчега на майка ми той отиде по града да зарежда гориво“, възмутено продължава разказът на опечаления: „Представям си с каква скорост се е движила катафалката на връщане и как ковчегът с починалата ми майка е бил подмятан в катафалката в стремежа си водачът да стигне по-бързо до селските гробищата. Представям си и реакцията на бензинджията, който е заредил с гориво катафалката с мъртвеца. Ами ако този човек беше с по-лабилна психика, ами ако на бензиностанцията е имало коли с хора и дечица! Просто не ми го побира акълът какво бе това чудо, каква беше тази гражданска съвест и служебен дълг от този водач на катафалката!“, недоумява синът на починалата. 

Той платил 416 лв. на ОП „Гробищни паркове“ за услугите, които поръчал да бъдат направени за погребението. "Прилагам ги и не ги коментирам, защото ми приличат на пладнешки обир и на сметките ни за ток, които набъбват заради какви ли не добавки и придавки. Моля отговорните институции да се самосезират! А аз в делото, което ще заведа, ще приложа и въпросната сметка. Решен съм и до международна съдебна инстанция да стигна, но ще осъдя „Гробищни паркове“ в Гоце Делчев и недобросъвестния водач на катафалката, който се подигра с паметта на моята майка“, категоричен бе потърпевшият.

Според него въпросният документ за извършени услуги за погребението трябва да се издава на името на този, който плаща, а не на името на починалия човек.

"Тези хора толкова ли е трудно да помислят, че един починал човек не може сам да си поръча и плати ковчег за 90 лв., пита и пшеницата за 21 лв. и, забележете, превоз до гробищата за 30 лв., отделно доставка на ковчег – 20 лв. и др.“, сподели мъжът.

„Възмутен съм, а болката ми по изгубената ми майка стана още по-голяма и горчива, благодарение на ОП „ Гробищни паркове“ в Гоце Делчев“, заяви пред ИНФОМРЕЖА синът на починалата 77-годишна жена, който за пореден път се закани, че ще заведе дело за причиненото му. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Въведете име...17:28 - 14.07.2017
Това са хората на безверните комунисти.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK