Школските директори в Лъжница и Беслен с покани за доброволно напускане

снимка: pomak.eu

Нови двама директори на училища в Пиринско са получили покани да се оттеглят доброволно от постовете си, научи ИНФОМРЕЖА. 

Този път в Регионалния просветен инспекторат в Благоевград са били привикани Слави Чешлиев, директор на училището в гоцеделчевското село Лъжница, и Емил Башев, директор на учебното заведение в хаджидимовското село Беслен.

По добре познатата схема и двамата са били поканени в образователния инспекторат, където им намекнали, че трябва да подадат молби за напускане или да чакат проверки и заповеди за дисциплинарно уволнение.

За директор на училището в Беслен вече имало и трима кандидати, чиито имена ще станат известни още следващата седмица.

За шефското място в село Лъжница се очаква конкуренцията от кадри и приближени на ДПС учители да бъде голяма.

Емил Башев е директор на школото в Беслен повече от 20 години. Той е известен сред учителското съсловие като приближен на Огнян Соколов, началник на просветния инспекторат в Благоевград.

Учителската гилдия в Неврокопско е притеснена от начина, по който новите управници кадруват. Педагозите работят в непрекъснат стрес и всеки ден очакват "честитки" за уволнение.

"Образователният шеф Соколов ще бъде употребен. Върнаха го в Регионалния инспекторат, за да свърши "черната" работа. След това ще го махнат", предполагат педагозите в района. Сред тях се надига протестна вълна и не е изключено, в знак на недоволство от кадровата политика, повече от сто директори и учители от региона да депозират оставките си в близките дни, научи ИНФОМРЕЖА.

Преди дни по същата схема покани за доброволно напускане получиха директорите на училищата в селата Дебрен и Долно Дряново.

 

 

КОМЕНТАРИ

потърпевш12:24 - 29.11.2013
Не само училищните директори са привиквани,същото става и с директори от детски градини,само че тях ги привикват кметовете.Доброволно напускане или проверки,проверки .........докато те доведат до психясване и пак доброволно напуснеш.Искаме децата да са възпитани,да уважават достойните и да имат респект към своите учители и родители ?мислим си че ,подготвяме новото бъдеще на страната ни и на Европа.На какво ги учим още от малки? Замислят ли управляващите,тези които смятат ,че като удовлетворят мераците на няколко души, са велики и другите хора ги уважават?Не .Не е така.Просто се страхуват да покажат погнусата си от всичко това.А вие само това искате -хората да са покорни ,да не вдигат глави ,та вие да "царувате".
до 11211:49 - 28.11.2013
Ами ти кога ще си ходиш?????
член на СБУ21:31 - 27.11.2013
До Председателя на Народното събрание Г-н Михаил Миков До Министъра на образованието Проф. Д-р Анелия Клисарова До председателя на. Синдиката на българските учители. Г-жа Янка Такева До началника на РИО-Благоевград Г-н Огнян Соколов ДЕКЛАРАЦИЯ От учителите обявили се против грубото вмешателство в управлението на училищата и заплахи за уволнения на директори на училища по политически причини Уважаеми дами и господа, Обръщаме се с тревога и възмущение към Вас по повод зачестилите информации в местната преса за искане на доброволна оставка на директори от училищата в общините Хаджидимово, Гърмен и Гоце Делчев, както и целенасочените проверки за дискредитиране работата на директори и учители по политически причини. Заявяваме най-отговорно, че педагогическите колективи работят съвестно и ние –учителите даваме всичко от себе си за доброто образование и възпитание на учениците. Учителските колективи са основно ядро в обществото, гарантиращо изграждането на честни, образовани и трудолюбиви граждани на Република България. Училището е мястото, където младото поколение трябва да се научи да уважава достойнствата на своите съученици и приятели и естествено да изпитват уважение и респект към своите учители и директори.Всяка външна намеса би допринесла до влошаване на взаимоотношенията в колектива и влошаване качеството на педагогическия процес. Именно това ни кара като отговорни български граждани да заявим своята готовност да не допуснем училищата да се превърнат в арена на политически реваншизъм, какъвто някои политици искат да наложат. Заявяваме своята готовност да отстояваме гражданските си права и да не допускаме каквито и да е вмешателства и действия, които биха допринесли до уронване престижа на българското училище. Име, презиме и фамилия Подпис
do ai si21:10 - 27.11.2013
ne 4ete6 li bre glupak??? direktori s pove4e ot 20 godini staj se uvolnqvat bezrazborno

FACEBOOK