Школа по цигулка откриват към Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград

Стоил Богданов, снимка: Радио Благоевград

Школа по цигулка ще бъде открита в Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград. Заниманията ще започнат от 5 февруари, а преподавател ще е талантливият цигулар Стоил Богданов.

Той е роден в Благоевград. Завършва средното си образование в „НМУ Л. Пипков” в София със специалност цигулка. През този период участва в майсторските класове на Кеворк Мардиросян. През месец май 2006 г. е поканен като солист на оркестъра на Камерна опера - Благоевград, където е и в момента.

Участва във всички концерти и турнета на Младежката филхармония в София, НМУ "Л. Пипков". Като студент в инструменталния факултет на НМА ”Проф. Панчо Владигеров” попада в класа на професор Гинка Гичкова. През периода на обучението си в Академията се явява на майсторските класове през 2009 и 2010 г. на проф. Стефан Камиларов (Виена).

Солист е на Академичен симфоничен оркестър на НМА „Проф. П. Владигеров“ - София, където изпълнява Й.С.Бах концерт за цигулка и оркестър а moll. През 2011 г. е поканен да изпълни същия концерт с оркестъра на Камерна опера-Благоевград. Участва в редица концерти като солист и оркестрант.

Презентацията на школата по цигулка към ЦЛТРДБ ще бъде на 24 януари /сряда/ от 14:00 часа в зала № 3 на Младежкия дом. Ще бъде представен цигуларят Стоил Богданов. Заедно с пианистката Милена Томанова ще представят пред публика произведения на известни композитори.

Присъстващите ще научат и много неща за един от най-емоционалните класически инструменти. Младият цигулар ще ги запознае по атрактивен начин с произхода и усъвършенстването на този музикален инструмент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK