Школата на Пирин с пари до Нова година

снимка: Пресслужба ОФК Пирин /http://ufc-pirin.com/

Детско-юношеската школа на Пирин има пари за съществуването си само до Нова година. Това заяви нейният директор Емил Кърцелски. В хандбалната зала на Спортен комплекс "Пирин" треньори и родители дадоха съвместна пресконференция за проблемите в школата.

От техните думи стана ясно, че са необходими 2 000 лева различните формации да завършат есенния дял на първенствата, в които участват. Преди седмица беше направена родителска среща с цел финансова помощ от настойниците на децата, но само тези които желаят.

“Предложихме на родителите, които имат възможност извън задължителната такса за ноември да се съберат по 20 лева допълнително. Това не е рекетиране. Самите родители гласуваха това предложение”, коментира директорът на школата Емил Кърцелски. В залата имаше родители, които потвърдиха думите на шефа на школата на „орлетата”.

„Заедно с моите колеги обиколихме всички бизнесмени в града. Трябваше ни още една малка сума. С помощта на родителите, които имат възможност ще довършим сезона. В тази връзка не искахме да разгласяваме за въпросната родителска среща.

Ако клубът стане общински, ще е най-хубавото, което може да се случи на Пирин”, допълни Кърцелски.

Ако нещата в школата не се разрешат до края на месеца, треньорите ще направят още една открита, този път за медии, среща между треньори и родители, на която да поканят шефа на клуба Иван Чапов и кмета Атанас Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK