Кюстендилци искат обезопасяване на пътя в квартал "Върташево"

Снимки: Infomreja.bg

Общинският съветник Лилия Чингарска постави проблема пред местните парламентаристи

Жители на кюстендилския квартал „Върташево“ поискаха да бъде обезопасен пътят в района Гюешевско шосе.

За проблема те са сигнализирали общинския съветник д-р Лилия Чингарска, която го постави днес и пред местните парламентаристи.

„Става въпрос за участъка при т.нар. къща "Замъкът" и кръстовището на квартал „Върташево“. Там ежедневно има пресичащи деца и хора, които отиват на работа.

Смятам, че е крайно време да се направи нещо по въпроса за обособяване на тротоари и поставянето на ограждения, особено сега преди старта на зимата. Този проблем е крайно време да бъде разрешен, защото това са хора, които ежедневно са поставени в риск“, обяви д-р Лилия Чингарска.

В отговор на поставения въпрос кметът на града Петър Паунов обяви, че е запознат с проблема. „Предстоят съвместни действия и с Областно пътно управление“, категоричен беше Паунов.

От своя страна общинският съветник Огнян Атанасов настоя да бъде поставено разписание на автобусите на спирките в града.

„На пазара хората стояха и ме помолиха да поставя този проблем. Мисля, че няма да струва много средства и най-малкото ще бъде от полза на хората“, обяви инж. Атанасов.

Общинският съветник Младен Ризов отправи питане и за зоопарка в Кюстендил. „Гражданите питат и какво се случва с животните в зоопарка. Твърдят, че не се чувстват много добре, не се хранят, в общи линии задават въпроси“, обяви Ризов.

На поставените от негова страна въпроси от общинската администрация обявиха, че ще му отговарят писмено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK