Шествие, посрещане на "Пробега на мира" и празничен концерт за 3. март в Сандански

Снимка: Общинска Сандански

Жителите на община Сандански ще отбележат тържествено 3. март - Националния празник на България. Датата е символ на възстановяването на българската държавност и ден за преклонение и признателност към паметта на всички загинали за свободата на родината.

Честването на 140 години от освобождението ще започне в навечерието на 3. март с изложба „Наследство и традиции“ в Археологически музей-Сандански, която ще бъде открита от 17,30 часа.

На самия Национален празник от 11,00 часа пред паметника на загиналите във войните /срещу сградата на Община Сандански/, ще се проведе тържествено поклонение. Участие в него ще вземат Военно формирование 56 040 – Благоевград, с командир майор Кирил Спаневиков, и Общински духов оркестър – Сандански.

От 11,30 часа започва празничното шествие до площад "България". В 11,45 часа ще бъде посрещнат „Пробегът на мира“, отново на прощад „България“. След това започва празничен концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци при читалище „Отец Паисий-1919“ – гр. Сандански „Никола Вапцаров“; Фолклорна Формация „Славеи“; Танцова Формация „Феерия“; Танцова Формация „Празник“.

"Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!", призовават от Община Сандански и приканват жителите на града и общината да се включат в тържественото отбелязване на 3. март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK