Две шестокласнички от Първо ОУ - Гоце Делчев на първо място в националния есенен турнир по ИТ „Джон Атанасов“

Снимки: Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев

Виолета Попова и Мария Гудева - шестокласнички от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев, спечелилиха първо място с екипен проект, разработен и представен блестящо на Националния есенен турнир по ИТ „Джон Атанасов“ в София.

Проектът на другия екип от гоцеделчевското училище - Ивана Ванчева и Йоанна Апостолова, е класиран на седмо място сред 37-те проекта от цялата страна.

Талантливите ученички Виолета Попова, Мария Гудева, както и другите ИТ състезатели от Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев доказаха на практика по време на състезанието, че обичат предизвикателствата, както и да творят и създават красиви и полезни за малките ученици приложения.

Националният есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасавов" се организира от Министерството на образованието и науката. Целта е да се стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот. 

Да се осигури възможност учениците да представят собствено виждане по проблеми, свързани с новите технологии, както и да покажат авторски подход и умения да защитават и аргументират идеите си, което на практика демонстрираха спечелилите първо място в Националния есенен конкурс - Виолета Попова и Мария Гудева, както и другият екип, съставен от Ивана Ванчева и Йоанна  Апостолова.

Директорът на училището Людмила Дерменджиева, която е и техен ръководител, поздрави за успеха им талантливите шестокластнички, като им пожела да са живи и здрави и да печелят още много първи места с чест и достойнство в предстоящи местни, регионални и национални състезания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK