Ученици с изложба „Да превърнем лист хартия в произведение на изкуството“

Снимки: Личен архив

Творбите красят фоайето на ОУ „Проф. Марин Дринов“ - Кюстендил

Във фоайето на първия етаж на ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Кюстендил, е аранжирана изложба от детски рисунки на тема: „Да превърнем лист хартия в произведение на изкуството“, в която участват творбите на ученици от ПГ, II, V, VI и VII клас.

Събитието е реализирано по проект „Равни възможности за малцинствата и уязвими групи – преодоляване на негативните стереотипи и подкрепа на личностното развитие“, изпълняван от Община Кюстендил; Център за неформално образование и културна дейност „Алос“ – гр. София и ОУ „Проф. Марин Дринов“.

Уникалните рисунки са сътворени от началото на учебната година под ръководството г-жа Йорданка Абаджиева - учител по изобразително изкуство.

Произведенията на малките художници представляват богата цветна палитра, през която те виждат света и чрез която го пресъздават, свят, изпълнен с красота и мечти.

Изложбата беше открита от директора на училището г-жа Румяна Здравкова, която  пожела на учениците да бъдат здрави и все така изпълнени с енергия и творчески вдъхновения. На откриването присъства и представителна група от училището: помощник директорът г-жа Антоанета Апостолова, учители и ученици.

Колективът на училището благодари на всички малки и големи таланти за тяхното вдъхновение, старание и желание, допринесли за успешното им представяне в изложбата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK