Шестима ученици от гимназията в Хаджидимово се класираха на полуфинален кръг на състезанието "HIPPO 2018"

Снимка: СУ-Хаджидимово

През март се проведе предварителния кръг  на HIPPO-2018 - ШЕСТО МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК „АНГЛИЙСКИ БЕЗ ГРАНИЦИ, организирано от асоциация GLOBAL INPUT и GLOBAL HIPPO ASSOCIATION.

В надпреварата взеха участие ученици на възраст от 9 до 19 години от училища в България, Италия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Черна гора, Сърбия,Словения,Албания, Ангола Китай, Кипър, Гърция, Унгария, Индия, Латвия, Монгола, Пакистан, Филипините, Румъния, Турция, Русия, Украйна, Узбекистан и Виетнам.

Кандидатите се състезаваха в 5 категории според нивата по Европейската езикова рамка и положиха  изпит  LCCI PEARSON JETSET. 

Изпитът на предварителния кръг от състезанието се състоеше от четене и слушане с разбиране.

От СУ „Никола Й.Вапцаров” град Хаджидимово се явиха 36 ученици от V до  XII клас, състезаващи се в петте категории на „Хипо 2018”.

Шестима от тях се класираха за полуфинал през месец април 2018.

Представилите се достойно и  в този кръг са: Кристиян Петров Караиванов- 5. клас, 78 точки от максимални 80. Любомир Кирилов Гелемеров-8. клас,65 точки от максимални за този кръг 75. Костадин Георгиев Попов-9. клас, 83 точки от максимални 90. Богомил Трифонов Симитчиев-6. клас,75,5 от максимални 78, Магдалена Тодорова Влахова-11. клас,60 точки от максимални 85, Христо Бориславов Кутов - 10. клас,70 точки от максимални 83.

Тестовете за полуфиналния кръг на състезанието  се състояха от: компонент четене с разбиране,тест за писане/ 30 въпроса/ и есе.

Нивото на изпита за полуфиналния кръг  бе едно ниво на CEFR по-високо от това в предварителния кръг.

Всеки един от шестимата ученици  получи международен сертификат за владеене на английски език.

Шестимата кандидати, които получиха  резултат от 75 % на полуфиналния кръг, но не се класираха за финала, могат да се явят на изпит на същото или на по-високо ниво с отстъпка в таксата. Изпитите с отстъпка за международно признат сертификат по английски език ще се проведат в изпитен център на LCCI, като датата ще бъде обявена допълнително.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK