Шестима нови съветници положиха клетва в Гоце Делчев, ОбС с двама заместник-председатели - Димитър Балтаджиев и Джалил Бошнак

Димитър Балтаджиев, снимка: Infomreja.bg

Шестима нови общински съветници положиха клетва на проведеното днес заседание на местния парламент в Гоце Делчев. На мястото на заличените от ОИК избрани с преференциален вот съветници - Иса Джинджи, Мехмед Кесаджи и Ибрахим Аян, застанаха и положиха клетва общинският лидер на ДПС Сайди Чолак, Юсеин Зърбаш и Джалил Бошнак.

Първоначално избраните с преференции трима съветници бяха принудени от ръководството на ДПС да се откажат от мандатите си заради нарушенията на вътрешнопартийното споразумение, което забранява използването на преференциален вот. Вместо отказалата се от съветническия си мандат д-р Мария Радойкова от НДСВ, която зае мястото на заместник-кмета Богдан Боцев, днес се закле адвокат Магдалена Пиринска от БСП.

Димитър Бояджиев от БСП пък смени отпадналия съветник Кенан Тюмбелекчиев, който е държавен служител.

Днес положи клетва като общински съветниц и секретарят на читалище „Просвета” в Гоце Делчев - Георги Мишев, който по уважителни причини пропусна тържествената сесия, проведена от областния управител Бисер Михайлов след изборите за местна власт.

След като приеха измененията и допълненията в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, местните парламентаристи избраха и двама заместници на председателя Ангел Гераксиев. При проведеното тайно гласуване новоизбраните заместник-председатели са Димитър Балтаджиев от БСП, който има огромен организационен опит, Джалил Бошнак от ДПС, който и в предния мандат заемаше същата длъжност в ОбС.

Според приетите изменения, отсъстващите от заседания ще получават по 100 лева по-малко, а санкцията за неприсъствие в комисиите ще е 40 лева. С две повече ще бъдат постоянните комисии в новия мандат на Общинския съвет, решиха още на днешната сесия. 

За председател на новата комисия "Европейски регионални проекти и сътрудничество" бе избрана Мария Бузалакова, а другата комисия по младежта, спорта и туризма оглави Димитър Гамишев от ГЕРБ, който си оспорваше председателското място с Хюсеит Зърбаш от ДПС.

Комисията по законност и обществен ред оглави бившият началник на полицията в Гоце Делчев - Ангел Поюков от БСП, а постоянната комисия по селско стопанство и природни ресурси - Сайди Чолак. Комисията по образование и култура ще председателства заместник-председателят на ОбС - Джалил Бошнак от ДПС, като представител на ДПС ще е председател и на комисията по здравеопазване - д-р Неджими Уруч. 

За председател на комисията по устройство на територията бе избран Ангел Тунчев от ГЕРБ, а на комисията по бюджет и финанси - Иван Геров от БСП.

Новоизбраният заместник-председател на ОбС - Гоце Делчев Димитър Балтаджиев ще оглавява комисията по общинска собственост. 

В дневния ред на заседанието днес бе гласувана и една извънредна точка - промяна в числеността на общинската структура заради обособеното ново населено място - с. Поповив ливади, за което трябва да бъдат осигурени средства от Министерството на финансите.

Така в община Гоце Делчев след назначението на управник на Попови ливади кметските наместници стават общо трима - на Делчево, Добротино и на Попови ливади, които ще бъдат на половин щат.

 

Джалил Бошнак /от ляво на снимката/
Димитър Бояджиев
Сайди Чолак
Магдалена Пиринска
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

DPS Bokluci03:01 - 27.11.2015
DPS za poreden put pokazaha che sa bokluci, koito skoro niama da znachat nishto!
башев21:28 - 26.11.2015
Само предателите от гърмен останаха. Такава е волята на манол. Иде видов ден, а за него нищо защото е никой.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK