Шестима лекари от реанимация хвърлиха оставки пред шефа на болницата в Благоевград

д-р Коларов, на снимките долу: д-р Вакашински, д-р Стоянчов и д-р Томанов, снимки: infomreja.bg,

Шестима лекари от отделението по реанимация в МБАЛ - Благоевград депозираха оставки пред болничното ръководство. На този етап не е ясен мотивът за оставките, за които болничният управител д-р Красимир Михайлов отрече. Молби за напускане вчера са подали завеждащият отделението д-р Любомир Димитров и медиците Стоянчов, Караджов, Томанов, Коларов и Вакашински.

Засега оставки не са подали д-р Прабджот Синг Чийма и единствената жена реаниматор д-р Жельова, които са с друг статут в отделението.

Версиите за депозираните оставки са, че лекарите от ОАРИЛ са несъгласни с фаворизирането на отделението по хирургия от страна на управителя д-р Красимир Михайлов. Според реаниматорите там се правят ненужни операции и така се източват пари от здравната каса. Лекарите от ОАРИЛ са недоволни и от вмешателството на колегите им хирурзи в тяхната пряка работа.

Втората версия за оставките, потвърдени от медици от отделението пред ИНФОМРЕЖА, е, че реаниматорите искат да подчинят отделенията по хирургия и урология, искайки пари "на ръка" от пациентите, на които предстоят операции. А те не може да се проведат без анестезиолози.

Така с хвърлянето на оставки, анестезиолозите целят извиването ръцете на управителя на МБАЛ д-р Красимир Михайлов. Той отрече информацията за масовите оставки в ОАРИЛ. "Отделението по реанимация никога не е било по-сплотено. Явно някой плете интриги", коментира болничният шеф. Той отрече обвиненията, че толерира отделението по хирургия и увери, че то работи в условията на спешност и не може да се говори за източване на пари.

В 13.00 ч. днес лекарите от реанимация бяха привикани на спешна среща с ръководството на болницата.

 

КОМЕНТАРИ

Reanimaciq blagoevgrad00:59 - 29.11.2017
Вав балгария няма лекари дедоми влезна жив и илезна починал 1 месец не преметака напред назат и накрая нищо замо знаят да дарпат парите от касата
До КД17:31 - 24.08.2011
... и като я закрият къде ще се лекуваш бе ,смешко ? В Симитли , в Брежани или може с Гинкоприм ? Хахахаха !
кд13:59 - 24.08.2011
Писна ни от театрални постановки в болницата-време е да я закрият!!!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK