Четири поколения от с. Гирчевци правиха мартеници за децата от Босилеград

Иван Николов и Ася Димитрова на среща в КИЦ-Босилеград

Четири поколения читалищни дейци от читалище „Просвета“ в кюстендилското село Гирчевци подготвиха пролетен подарък за децата на нашите сънародници в Босилеград.

Те изработиха разнообразни мартенички, които председателката на читалището Ася Димитрова занесе лично в българския Културно-информационен център.

Тя се срещна с председателя на центъра Иван Николов и разказа, че мартеничките са дело на четири поколения читалищни дейци – от 7-годишната Катерина до 77-годишната баба Тодорка.

Читалищата в малките населени места, каквото е нашето, имат малки финансови възможности за дейност, но за сметка на това имаме интересни идеи и голям ентусиазъм за осъществяването им.

Основната ни цел е да работим за съхраняването на старите български традиции и за поддържане на здрава връзка между поколенията. В читалищната дейност се включват с голямо желание и напълно на доброволни начала както младите хора от селото, така и най-възрастните, сподели младата председателка.

През тази година предстои отбелязването на 30-годишнината на читалище „Просвета“ и за нея читалищните ентусиасти ще подготвят разнообразни инициативи, които да създадат хубава празнична атмосфера в селото и да покажат мястото в него на този скромен, но изключително важен и нужен за хората културен институт, съобщи още Ася Димитрова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK