Шестима кандидати за директор на училището в Сатовча, четирима се борят за шефския стол в Блатска

Маруся Лозанова е един от кандидатите за директорското място в СОУ-Сатовча, снимка: Infomreja.bg

Шестима кандидатстват в конкурса за директор на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Сатовча. 

Постът бе овакантен от пенсиониралия се преди месеци Милко Сиркьов от БСП.

В надпреварата за неговата длъжност участват Маруся Лозанова, смененият по време на чистката в пиринските училища при правителството на Пламен Орешарски - Джеват Дунчев, кандидатът за народен представител от партията на Корман Исмаилов - Гюлзара Качанова, и учителите Лилко Айвазов и Недко Парушев от Плетена.

В списъка с мераклии фигурира и неизменната кандидатка за всички директорски места в областта - Вера Влахова, която е бивш шеф на Професионалната техническа гимназия в Сандански, но бе уволнена заради тежък конфликт с целия колектив от просветния министър Анелия Клисарова. Последно Влахова е била учител по английски език в столично училище.

Тя е претендент за ръководния пост в 10 училища, сред които са Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев, СОУ - Сатовча и основното училище в хаджидимовското село Блатска.

Запознати коментираха, че за директорското място в школото в Сатовча битката ще е между работещите в самото училище. Това са Маруся Лозанова, Джеват Дунчев и Гюлзара Качанова. 

Първият етап от конкурса за директори на общински и държавни училища е насрочен за 19 юли в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в София. 

Кандидатите за директори на основното училище в село Блатска са Петър Стоянов, Нефса Барзева, Здравко Тачев и Вера Влахова.

 

Гюлзара Качанова, снимка: Infomreja.bg
Джеват Дунчев

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK