Шофьор загина при тежка катастрофа край Попово. Сблъскаха се лек и товарен автомобил

Снимка: БГНЕС

Пътят Попово-Бяла бе затворен през цялата нощ

Тежка катастрофа край Попово отне човешки живот. Сигналът за инцидента е подаден към 19,30 часа снощи на път II-51 в участъка Попово-Бяла, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Търговище.

Произшествието е станало на около 2 км преди град Попово в посока откъм Бяла, където са се сблъскали товарен и лек автомобил, движили се в противоположни посоки. Към мястото своевременно са били насочени автомобили на РУ-Попово, екип на РСПБЗН-Попово и „Спешна помощ”.

По предварителна информация водачът на лекия автомобил е загинал, а водачът на другия автомобил е откаран за преглед в МБАЛ-Търговище. Товарният автомобил се е преобърнал на пътното платно и е разсипал товара си – царевично зърно.

Създадена бе временна организация на движение на МПС, с обходен маршрут само за леките автомобили. Тези, които пътуват в посока Бяла-Попово, временно бяха пренасочвани по маршрут: с. Водица – с. Цар Асен – с. Голямо Градище - гр. Опака – гр. Попово.

Пътуващите в посока Попово-Бяла леки автомобили преминаваха през с. Гагово – гр. Опака – с. Голямо Градище. – с. Цар Асен – с. Водица, след което се се включваха във второкласния път.

На местопроизшествието е извършен оглед.

В 6,30 часа тази сутрин движението през участъка бе възстановено. То се осъществява в едната лента и се регулира на място от екипи на служители на РУ-Попово.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK