Миньор Перник спечели турнира в памет на Йордан Динов

Радослав Тасков награждава победителите в турнира, снимки: ОФК "Пирин"

Изненадващ шампион в тазгодишното издание на четвъртия възпоменателен турнир в памет на убития благоевградчанин Йордан Динов е отборът на Миньор Перник. Перничани победиха с 3:2 във финалния двубой срещу ЦСКА София, които бяха считани за фаворити. Малките чукове обърнаха резултата в своя полза, след като губеха с 0:1, но с два бързи гола стъписаха софиянци. 

В малкия финал за 3 място играха завършилите на второ място в групите благоевградски отбори на ОФК Пирин и Пирин 2001. Миналогодишният шампион от ОФК тази година остана с бронзовите медали, но излъчи голмайстор на турнира – Сабри Кьосев. Орлетата победиха с 5:3 и заслужено станах трети.

В индивидуалните награди отново перничани се отличиха с две купи. За най-добър вратар бе избран Теодор Тодоров, а от миньорци бе и най-добрият защитник – Радостин Трайков. От зрелищно играли през целия турнир отбор на ЦСКА бе избран най-добрият нападател в лицето на Ясен Цеков. Полузащитникът на Пирин 2001 Мартин Бачев бе отличен с наградата за най-добре представил се на неговия пост. Всичките индивидуални награди бяха връчени от националния състезател и капитан на шампиона Лудогорец Светослав Дяков. 

ОФК Пирин получи бронзовите медали от капитана на мъжете на зелените Юлиян Попев, който също уважи малчуганите. Среброто бе връчено на отбора на ЦСКА от известния Професор по медицина д-р Щерев - „бащата“ на хиляди инвитро бебета, а председателят на ОбС Благоевград Радослав Тасков връчи престижната купа и златни медали на Миньор Перник. 

Доста зрелище мач се получи и в демонстративния двубой между благоевградските журналисти и сборен отбор от приятели на Йордан Динов, предвождани от ОбС съветниците адв. Илко Стоянов, Владимир Елезов, Кирил Ваклинов и Антон Асиски.

От своя страна журналистите бяха водени от спортния корифей Стефан Дамянов, както и отличния защитник Иван Делчев. Овациите пък обра ветеранът Емил Михайлов от БТА, който също направи няколко добри отигравания. В крайна смета двубоят завърши 3:3 и се стигна до дузпи, като при пълно извъртане на играчите също се стигна до равен и отборите взеха соломоновото решение това да е и крайният резултат. 

 

Отборът победител
Светослав Дяков
Стефан Дамянов

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK