Шест са определените места в Благоевград за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания

Снимка: Infomreja.bg, архив

Шест места са определени за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания  за общински съветници и за кметове, както и национален референдум, насрочени за 25 октомври 2015 г.

Агитационни материали могат да се лепят  на афишниците пред Драматичен театър "Никола Вапцаров" и пред Зала "22 септември", на парапета на подземния гараж при Регионалната здравна инспекция, върху подпорната стена на ул."Шар планина" до сградата на ОДБХ, подпорна стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“ на ул."Григор Пърличев" зад РЗИ, стените на подлеза в ж.к. "Струмско" и подпорните колони на мостовете.

Местата са определени със заповед №1658/18.09.2015 г. на кмета на Община Благоевград и Заповед №1664/24.09.2015 г. на Зорница Кралева - Тончева – заместник-кмет по европейски проекти и програми на Община Благоевград, оправомощена със Заповед № 289-ЧР/18.09.2015 г. на кметa на община Благоевград.

Има издадена и втора заповед /Заповед №1658/18.09.2015/  във връзка предстоящите избори за общински съветници и за кметове, с която се забранява използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация. Забранява се още и:

- използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите

- унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред до края на изборния ден.

- поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

- поставянето на агитационни материали на места извън определените в настоящата заповед.

Партиите, коалициите и инициативните комитети в 7-дневен срок след изборния ден са задължени да премахват поставените от тях агитационни материали.

При нарушение на горепосочените задължения, се налагат административни наказания съгласно Изборния кодекс, Закон за административните нарушения и наказания и Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред.

Във връзка предстоящия национален референдум на 25 октомври 2015 г. и Заповед №1664/24.09.2015 г. на Зорница Кралева - Тончева – заместник-кмет по европейски проекти и програми на Община Благоевград, оправомощена със Заповед № 289-ЧР/18.09.2015 г. на Кметa на община Благоевград се забранява:

- използването на информационно-разяснителната кампания по предмета на референдума за пряка или скрита форма на предизборна агитация на партии, коалиции, местни коалиции, техните кандидати и независими кандидати регистрирани за участие в изборите за общински съветници и кметове насрочени за 25 октомври 2015 г.

- унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения ред, до края на деня на референдума.

- публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с информационно-разяснителната кампания.

- използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението.

- използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на участниците в информационно-разяснителната кампания.

- използването на обществения транспорт за агитация.

- провеждането на агитация на работните места от лица на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации.

- провеждането на агитация в държавните и общинските учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

- агитация на 24 октомври 2015 година (24 часа преди деня на референдума) и на 25 октомври 2015 г. (в деня на референдума).

- поставянето на агитационни материали на 25 октомври 2015 г. (деня на референдума) и до края на гласуването в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение.

Забранява се поставянето на агитационни материали на места извън определените в настоящата заповед.

В срок до седем дни след деня на референдума (1 ноември 2015 г.) участниците в информационно-разяснителната кампания премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилия референдум.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK