Шест години затвор за крадеца на пари от параклиса в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Съдът е признал за виновен подсъдимия С.Й. от Плевен за извършени от него кражби от гробищен парк и параклис в Сандански. Наложеното ефективно наказание от „лишаване от свобода“ за срок от шест години той следва да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Досъдебното производство срещу него е приключило за около месец, след което Районна прокуратура – Сандански, е внесла обвинителен акт в съда.

Двадесет и шест годишният мъж е с обременено съдебно минало, с множество осъждания, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер.

На 26.01.2018 г. С.Й. отишъл в гробищния парк на Сандански, където проникнал в обществената тоалетна и с кирка извадил алуминиевия профил на вратата. От помещението той взел две врати, прозорец и други метални профили на обща стойност 538.38 лв.

След няколко дни С.Й. извършил друга кражба. Късно през нощта на 31.01.2018 г. той разбил с арматурна пръчка двата катинара на входната врата на параклиса „Св. св. Козма и Дамян“, който се намира на партерния етаж на МБАЛ „Югозападна“ – Сандански. От металната каса за дарения на храма той взел двадесет и осем лева на монети.

Делото е преминало при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал вината си. Първоначалното наказание от девет години „лишаване от свобода“ е редуцирано с 1/3.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест.

 

КОМЕНТАРИ

Полицейска Мафия23:46 - 14.05.2018
За милиони няма закони за кокошка няма прошка.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK