Откриха театралните празници в Разлог

Снимки: Община Разлог

Официалното откриване на Театралните празници в Разлог „Звездите на театъра“ вече е факт.

Пет водещи постановки ще бъдат представени на жителите и гостите на Разлог.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина посрещнаха пред читалището звездите на театъра, които преминаха по червен килим и под красиво украсена арка.

Деца, облечени в разложки носии, нагостиха звездите на театъра с питка и мед.

Нона Йотова поздрави всички присъстващи и сподели, че отношението на кмета на даден град към културата е отражение на развитието на самия град, а гр. Разлог е красив, модерен и развит град, което показва, че културата е на водещо място.

Инж. Герчев пожела вълнуващи театрални дни на публиката, в които да се потопи във незабравимите истории на постановките.

На откриването присъстваха още д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, зам.-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, зам.-кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров, секретарят на Община Разлог Димитър Крънчев, общественици, жители и гости на град Разлог. 

„Нашата голяма френска сватба“ бе първото представление от театралната седмица, което изправи публиката на крака. Постановката заля от смях препълненото Народно Читалище „15.09.1903“ в Разлог.

Кошници с цветя бяха получени от Министъра на културата – Боил Банов, Председателя на Общински съвет-Разлог д-р Мария Копанарова и кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев.

Френската пиеса вълнува всеки град, през който мине с всевъзможните сюжетни обрати и неподправен смях във всяко едно актьорско отиграване. За това вина има перфектно спогодилият се актьорски състав от Герасим Георгиев – Геро, Светлана Бонин, Евгени Будинов, Евелин Костова и Христо Бонин. Режисьор на комедията е Асен Блатечки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK