Кметът Владимир Москов направи първа копка по проект за обновяване на западната част на Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

Първа копка по проект „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на Гоце Делчев“ направиха днес кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, и председателят на Общинския съвет, Ангел Гераксиев.

На официалното събитие присъстваха също заместник-кметът Валери Сарандев, общински съветници, представители на фирмите изпълнители, заинтересовани лица и граждани от квартала. Благословия за начинанието и неговия успешен край бе отправена от свещеници от Неврокопската епархия, които извършиха водосвет.

"Проектът е първият, който стартира от одобрената Инвестиционна програма на Община Гоце Делчев по Оперативна програма „Региони в растеж“, която е на обща стойност от 19 070 867,83 лева", каза градоначалникът и обясни, че общинската администрация е готова да стартира и останалите проекти, които са включени в тази програма.

По традиция кметът на Гоце Делчев счупи символично бутилка шампанско за успешното реализиране и приключване на проекта. С направената днес първа копка на практика бе даден старт на изпълнението на строително-монтажните работи по проекта.

Проект „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на гр. Гоце Делчев“, включва цялостно обновяване на улиците „Иларион Макариополски“, „Христо Силянов“, „Полковник Дрангов“, „Пирин“, „Арда“, „Марица“, „Тунджа“, „Цариброд“, „Екзарх Йосиф“, „Враня“, „Пирот“, „Ниш“, „Кичево“, „Дебър“, „Прилеп“, „Атанас Свещаров“, „Кръстю Сарафов“, „Атанас Дуков“, „Стефан Захариев“, „Гьорче Петров“, „Преспа“ и „Вихрен“ в  гр. Гоце Делчев с обща дължина 6400 линейни метра.

На тези улици ще бъде направена нова тротоарна и асфалтова настилка, ще се монтират пътни знаци, ще се направи улична маркировка и „повдигнати“ пешеходни пътеки, а също така ще се монтират обезопасителни парапети пред входове на училища.

Дейностите по проекта предвиждат още: подмяна на уличното осветление с енергоефективно; паркоустройство, озеленяване и облагородяване на прилежащите зелени площи; благоустрояване на подходите към жилищните блокове и гаражите, направа на уширения за паркиране и за поставяне на контейнери за битови отпадъци. В рамките на проекта ще бъде изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на посочените улици.

Стойността на проекта е 5 698 760 лева, 100% безвъзмездна финансова помощ от приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK