Кметът Владимир Москов поздрави учениците от Клуб "Пирински стражи", изминали пътя на Ботевата чета

Снимки: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна днес с част от учениците, участващи в клуб "Пирински стражи" при Трето ОУ "Братя Миладинови", които успешно изминаха пътя на Ботевата чета. 

71-ят поход е започнал от Козлодуй и е завършил на връх Околчица, над Враца. Продължил е пет дни, а малките участници от Гоце Делчев са се справили геройски с изминатите над 120 км.

Учениците връчиха на кмета Владимир Москов подаръци и благодариха за помощта на общинското ръководство при осъществяване на участието им в това вълнуващо приключение.

На свой ред кметът Владимир Москов им благодари за участието и достойното представяне, за активността им в такива патриотични инициативи и им подари книгата на Красимир Узунов "Каймак-Чалан". 

На срещата присъства и председателят на Общински съвет - Гоце Делчев Ангел Гераксиев. 

Двамата с кмета на общината бяха категорични, че по всякакъв начин ще подкрепят такива инициативи, които освен, че възпитават учениците в родолюбие и любов към българската история, изграждат техните характери, каляват ги и развиват у тях желанието да бъдат активни туристи, които да опознават красотите на Родината ни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK