Шефът на Спешно-приемно отделение дал 30 нощни дежурства за месец

снимка: infomreja.bg, архив

Доктор Владимир Рабаджийски, началник на Спешно-приемното отделение на МБАЛ-Благоевград, си е донесъл 2000 лв. допълнителен доход така

Лекар от благоевградската болница е дал 30 нощни дежурства за един месец, съобщава за поредния случай от местната МБАЛ кореспондентът на БГНЕС в града.

Доктор Владимир Рабаджийски, началник на Спешно-приемното отделение, се "уредил" този месец с 22 нощни дежурства в неотложния кабинет.

Той бе открит миналата година на 1 км от болницата, до клиника "Рубидент-Медика", тъй като никой от помещаващите се в сградата на поликлиниката общопрактикуващи лекари не пожела да дава нощни дежурства.

Освен това д-р Рабаджийски взел още шест нощни дежурства за март и като лекар на повикване във филиала на ЦСМП-Благоевград.

Простата сметка показва, че за цял месец лекарят е спал в леглото си вкъщи само една нощ.

Като началник на спешния кабинет, той обаче трябва всеки ден да бъде в кабинета си за времето от 7 до 14 ч., тъй като приема сутрешния рапорт на дежурните през нощта лекари и медицински персонал.

Битката за дежурство в неотложния кабинет пък, което се приема за "сладка работа", се води с всички възможни средства, коментират от агенцията.

Причината е, че пациентите са малко през нощта в делничните дни и денем в почивните и празничните дни.

По навик те посещават Спешно-приемното отделение, което е в района на поликлиниката, и така дежурството в неотложния кабинет се прекарва в "легнало положение".

Освен това за дежурството там лекарят получава по 65 лв., плюс потребителската такса от 2,70 лв. Също 60 лв. струва и дежурството в ЦСМП.

Това означава, че доходът на д-р Рабаджийски за месец март е около 2000 лв., отделно от заплатата му на началник на спешния кабинет.

Друг е въпросът доколко работоспособен може да бъде лекар, даващ нощни дежурства всяка вечер в продължение на месец.

 

КОМЕНТАРИ

Димитър08:08 - 29.03.2012
Бръмбаре, коментарите ти винаги са били много точни! Защото форумите са пълни с хора, които зад маската на анонимността само бълват простотии!
Бръмбар10:42 - 28.03.2012
Тези непрестанни нощни смени са несъобразени с Кодекса на труда и са един вид незаконни - "Максималната продължителност на работна смяна при сумирано изчисляване на работното време може да бъде до 12 часа, като продължителността на работната седмица не може да надвишава 56 часа" - това е за нощния труд. Иначе не захапвайте темата за доходите на лекарите. Те трябва да получават добри заплати (не подкупи), за да останат в БГ.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK