Шефът на реанимацията в Гоце Делчев с покана за откриването на "Дихателен център" в болница „Александровска“

Снимки: Личен архив

Завеждащият отделението по реанимация в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев д-р Милан Първанов преди дни бе един от официалните гости на тържествената церемония по откриването на обновения „Дихателен център” в УМБАЛ „Александровска” в София.

Специалната покана към д-р Милан Първанов се дължи на дългогодишното сътрудничество на неговото отделение и болницата „Иван Скендеров“ с Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в Александровска болница - София.

Обновеният „Дихателен център” в Александровска болница, който беше закрит през 2006 година, отново отвори врати преди няколко дни, което означава, че спешни случаи и пациенти от региона с дихателни проблеми ще могат да разчитат на професионалистите от Клиниката по остра дихателна недостатъчност и интензивно лечение в столицата, която се ръководи от професор Атанас Темелков.

„Обновеният център  е оборудван с нова и модерна  апаратура на световно ниво, която  гарантира още по прецизна диагностика и лечение на пациентите ни“, сподели за ИНФОМРЕЖА д-р Милан Първанов.

Обновеният център в Александровска болница бе открит от началника на клиниката - проф. Атанас Темелков, заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков и в присъствието на целия колектив от прекрасни специалисти, светила в анестезиологията и интензивното лечение в България.

Водосветът бе отслужен от дядо Григорий, който също е свързан с Гоце Делчев и региона. На 17 ноември 1996 г. той е приел монашеският си постриг в Хаджидимовския манастир „Св. Георги” от покойния Неврокопски митрополит Натанаил, който му дава и името за монашеското му житие - Григорий.

По-късно след кончината на дядо Натанаил, митрополит Григорий бе и един от кандидатите за владика на Неврокопската епархия, които избори бяха спечелени от настоящия митрополит Серафим, уважаван и обичан духовен водач на миряните в цялата Благоевградска област.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK