Шефът на ОПУ-Благоевград: Няма затворени пътища в областта

Иван Кунев, снимка: Infomreja.bg, архив

Блокадата на кръстовището за Кочериново бе на територията на Кюстендилска област

Към този час движението по път I-1 и АМ "Струма" се осъществява нормално въпреки неделния интензивен трафик, няма нищо необичайно, което да се случва на територията на област Благоевград, каза на брифинг в 15.30 ч. днес началникът на ОПУ-Благоевград Иван Кунев, цитиран от БГНЕС. 

Според Кунев няма възпрепятстване на движението при блокирането към 10.45 ч. на кръговото в местността Полигона, служителите на ОД МВР са били на място и благодарение на усилията им не се е стигнало до продължително затваряне на пътя.

„Служителите на Областното пътно управление са на терен, съблюдават и постоянно подават информация за състоянието на пътната обстановка в областта“, допълни Кунев.

БГНЕС припомня, че към 10.45 ч. днес група протестиращи успя да блокира за кратко кръговото кръстовище между Е-79 и АМ „Струма“ в  Полигона край Благоевград, след което бе изтласкана зад мантинелите. Над час в този участък движението се пропускаше на етапи, образуваха се колони от автомобили и в двете посоки.

Към 12 ч. групата протестиращи с искане оставките на Борисов и Гешев се изтегли от кръговото, след като пристигна и отрядът за борба с безредиците. След което в 13.15 ч. блокираха пак за кратко кръговото край с. Бараково, също свързващо Е-79 с АМ „Струма“.

Тази блокада бе на територията на ОД МВР-Кюстендил, но полицията така и не разбра за нея, тъй като изпълнили желанието си, протестиращите се върнаха в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK