Шефът на ЮЗДП пред дърводобивни фирми от Гоцеделчевско: За нас са важни предложенията на бизнеса

Снимки: ЮЗДП

ЮЗДП продължава да работи за облекчаване на бизнеса и постигане на максимална прозрачност и консенсус с фирмите, които развиват дейност на територията на предприятието.

Това каза директорът инж. Дамян Дамянов на проведената днес поредна среща с представители на Сдружение „Югозапад”, което обединява фирми от дърводобивния и преработвателен сектор в Благоевградска област.

Скоро предстои публикуване за обществено обсъждане на промените в Наредбата за реда и условията за възлагане на дейностите в горските територии и ползването на дървесина, съобщи инж. Дамянов.

Той информира за направените предложения от страна на ЮЗДП, договорени с представителите на Сдружение „Югозапад” през месец март тази година, някои от които са приети. В частта електронни търгове се удължава времетраенето за провеждането им, докато има предложения.

На срещата беше договорено след публикуване на промените в нормативната база диалогът с бранша да продължи, като фирмите направят своите допълнителни предложения. За нас е важно да се вслушваме в предложенията на бизнеса, тъй като тези фирми работят и благодарение на тях реализираме резултати, отглеждаме и опазваме горите, каза директорът на ЮЗДП.

В срещата участва също и директорът на РДГ - Благоевград, инж. Георги Янкулов.

Сдружение „Югозапад“ е регистрирано на 17. януари тази година. В него членуват над 60 дърводобивни и дървопреработвателни предприятия от област Благоевград - от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча, Гърмен, Якоруда, Разлог, Сандански и др.

Усилията му са насочени в борбата срещу нелоялна конкуренция.

 

КОМЕНТАРИ

Чеч11:07 - 11.10.2018
Алоо цялия долен район на община Сатовча се зареда с дърва от горски и началници питаме ния до кога да купуваме от тия кой ша го забрани това
Очевидец10:35 - 11.10.2018
За вас предложенията на бизнеса са коя фирма по пълно куфарче ще донесе от безпощадната сеч на държавната гора.
Тираджия10:25 - 11.10.2018
Защо Господин Дамянов, в Юздп дървата за огрев КМН са десет пъти по скъпи в сравнение с останалите предприятия където се плаща по 1 лев за кубик?????? Това не е ли дискриминация от страна на Юздп.
Пешо04:03 - 11.10.2018
Този път залесяването ще им струва скъпо. Преди будалия народ търчеше безплатно и за какво? Да не може днес да си осигури отоплителният сезон.
пешо18:28 - 10.10.2018
браво, бе апаши! а защо никой нищо не казва за евентуално залесяване?! само за сеч!
До ЮЗДП17:49 - 10.10.2018
Господин Дамянов, сега след като всеки горски си има камион и тук там некоя секаческа фирма Ние лицензираните фирми за превоз на товари какво ще правим ??? Не може просто само едни и същи лица да влизат в гората и да трупат пачки. Това е налагане и стимулиране на нелоялната конкуренция.
Хахаха17:31 - 10.10.2018
То хубаво да богатеят фирмите и ЮЗДП г-н Дамянов ,ама май май се самозабравихте. В горските стопанства буковиците струват 40-48лв. ,а фирмите ги продават на 85-90лв за кубик. Това ли подкрепяте вие като бизнес-спекулантските фирми? И още нещо защо предвиденият КМН се дава на фирми да го секат със кочаните позволителни в джоба за същото КМН? Кой ги легитимира ,като достъп до кочанът има само началник участъка , а билет може да пусне подчиненият му горски? Тука вече фирмата плаща КМН за кубик само 10 лв за бор и 20 за бук.Така умишлено вече втора година населението на областта е без дърва за огрев от полагащите му се. Какво всъщност вършите? В едно стопанство две три фирми богатеят и са заговнили целият балкан защото секът само удобното и едрото и зарязват обекта като видят зор. От там надолу страдат средно по около 20-30 хиляди жители на които им се полага годишният КМН от 10 куб .м. дървесина. Ако това е ви е целта тая партия Герб глас нема види повече.
Код за сигурност, въведете кода 2cn
loading...