Шефът на ДАИ в ареста за корупция

Източник: Thinkstock/Guliver

Шефът на агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов е арестуван в специализирана акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура.

Акцията е започнала днес на територията на София, Враца и Видин, съобщава в. „24 часа”. 

Работи се по разследвания за изнудване на превозвачески фирми, вземане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки, обясниха източници от службите. 

Извършват са претърсвания в клонове на автомобилната администрация на територията на тези три области. Според разследващи вече са намерени доказателства. Имало дори тетрадки, в които са описвани приходите от корупционните схеми.

Освен шефът на агенцията, която преди се казваше ДАИ, са арестувани 3-ма служители във Враца, 3-ма във Видин, а в столицата задържаните са 8. Арести се очакват и във Варна и Габрово.

От министерството на транспорта потвърдиха, че екипи на ГДБОП и ДАНС са в автомобилната администрация и етажът в сградата на министерството е отцепен от полицията.

Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил шефът на сигурността на ведомството да окаже съдействие на разследващите.

Преди да оглави „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов беше директор на нейното поделение в Плевен до 2009 г., а след това на общинското предприятие „Инжстрой”. Член е на ГЕРБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK