Бомбаджията Никола Паунов излиза от ареста срещу 200 лв.

Снимки: Infomreja.bg

Обвиняемият за държане на взривни вещества е с 84% ТЕЛК

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева взе мярка за неотклонение “Парична гаранция”, в размер на 200 лв. по отношение на Никола Паунов, който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК, за държане на взривни вещества без съответното разрешително. Съдът остави без уважение искането на РП – Дупница, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”. Паричната гаранция е внесена и мъжът е освободен.

Съдът счете, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид неговата възраст и влошено здравословно състояние.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Паунов е неосъждан, има решение на ТЕЛК с 84% неработоспособност. Пред магистратите, той е дал обяснение, че е ползвал телта от електро капсул детонаторите за връзване на лозниците си в двора, факт, който е потвърден и от дъщеря му. Не е установена към момента и давността на електродетонаторите.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, 76-годишният Никола е привлечен като обвиняем затова, че на 18.02.2020 г. в гр. Дупница, в пристройка и дървен навес в двора на недвижимия имот, и в мазе на къща, е държал взривни вещества и електродетонатори, без да има за това надлежно разрешение.

Общо откритото количество е над 200 капсул електродетонатора и над 5 кг пресовки с надпис „Скаленит“, за което вече съобщихме.

Определението подлежи на частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK