Граждани на протест в Благоевград срещу цените на водата и бедността (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Около 100 души се събраха на протест пред Община Благоевград, след което с шествие достигнаха до сградата на ВиК.

Според организатора Николай Котанов събитието е граждански протест – недоволство срещу високите цени на водата, горивата и като цяло срещу увеличението на всички битови услуги.

Причината за сборния пункт – а именно Общината, е неодобрението за увеличаване броя на администрацията и липсата на достатъчно инвестиции и грижа за града – упреци, отправени към кмета Атанас Камбитов.

Поискани бяха от кмета документи за ремонта на центъра и ул. „Марица“ – къде и как са вложени средства.

Засилено бе и полицейското присъствие.

Както гражданите обявиха – нещата няма да се променят, ако всеки си мълчи, затова днес те показват, че не са доволни от стандарта на живот в България.

Изразено бе искане политиците да бъдат разследвани от прокуратурата и съдени, а властта да бъде подменена изцяло с нови хора.

Шествието започна от Общината през главната улица „Тодор Александров“, бул. „Васил Левски“ до ВиК.

Протестиращите скандираха: „Мафия!“, „Сърце, душа за България“ и категорично се разграничиха от която и да е политическа партия.

Протестът е първият за 2019 след зимните празници. През 2018 благоевградчани излязоха на множество протести в и извън града. Първоначално недоволството им бе срещу високите цени на горивата, след което премина в общо гражданско недоволство срещу бедността и полицейските репресии върху протестиращите.

Преди седмица група граждани отново се събра пред Общината в подкрепа на жителите на Войводиново. Днес събралите се дадоха заявка, че следващата седмица ще излязат отново.

 

ВИДЕО 1 ----> ВИДЕО 2 ----> ВИДЕО 3

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Lalq19:51 - 26.01.2019
Хубаво че нарпа пеотестира но защонвечерта не през денят защо не се блоккра като в гърция
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK