Шефка на пенсионерски клуб в Кюстендил мами с високи такси за екскурзия?

Снимка: Infomreja.bg, архив

Възрастни хора отказват членство от пенсионерския клуб, намиращ се на улица „Христо Ботев“ в Кюстендил, заради надвишени такси за екскурзия.

В писмо, изпратено до редакционния ни имейл, се посочва: „От края на месец март нашият пенсионерски клуб има нова председателка. Само седмица след “оглавяването” на клуба тя ни предложи екскурзия до Гигенския манастир “Св. безсребърници Козма и Дамян” за храмовия празник на манастира. Записахме се и платихме по 14 лв. на човек - сумата, която тя ни поиска.

След една седмица тя организира ексурзия по същия маршрут и на едно сдружение за инвалиди - “Кураж”, в което е назначена временно за организатор по програма за заетост на хора с увреждания“, посочват в писмото си недоволните пенсионери.

По-късно след проверка от тяхна страна до транспортна фирма се оказва, че цената за същия маршрут е по 8 лв на човек.

„Разстоянието от Кюстендил до манастира е към 70 км, т.е. в двете посоки е примерно около 150 км. По каквато и тарифа да се изчисли на километър автобусният транспорт, общата сума за рейса няма как да е по-голяма от 300 лв. Излиза, че ние сме платили почти двойно повече от необходимата сума за транспорт, но не на транспортната фирма, а за джоба на председателката на пенсионерския клуб. Същото се е повторило и с екскурзията за инвалидите.

Ние не знаехме какво е разстоянието до този манастир и просто се доверихме. И изведнъж разбираме, че с нашето доверие е злоупотребено грубо. Ако се питате защо не поставим този проблем в самия клуб, ще ви отговорим, че на практика клубът ни вече е към разпадане, мнозина вече се прехвърлиха в другия пенсионерски клуб в града, защото в нашия се настани единовластие и интригантство. Така че поставянето на проблеми няма да доведе до тяхното обсъждане и решаване.

Просто искаме да се знае какво става тук и как някой му е намерил цаката да си заработва надница от няколкостотин лева на гърба на пенсионерите и инвалидите, които живеят с месечни доходи по сто и няколко лева“, коментират още потърпевши.

По повод проблема ще бъдат уведомени депутати от Кюстендилско, Агенцията за хора с увреждания, Агенцията по заетостта и други ресорни институции.

ИНФОМРЕЖА запазва правото си на отговор на засегната страна – председателя на пенсионерския клуб, намиращ се на улица „Христо Ботев“ в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

кюстендилка08:28 - 06.07.2015
Стига бе, Виолета Атанасова където отиде все раздори прави. Защо тя не организира една екскурзия и не престане да рови какво са направили другите. Гагаджийка, все гледа някъде да се присламчи, уж снима филм, а просто гледа да използва...........Да вземе да даде отчет парите които получава за нейното читалище, дето нито сграда нито дейност има, как се харчат.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK