ГДБОП разби наркогрупа в Бургас

Снимки: МВР

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с разпространение, производство и отглеждане на наркотици.

Операцията е проведена на територията на Бургаска област, след утвърден план от главния секретар на МВР, гл. комисар Младен Маринов, и под прякото ръководство на Специализираната прокуратура.

В нея са участвали служители на териториалния сектор „Борба с организираната престъпност“ към ГДБОП-МВР в Бургас и колегите им от Отдел „Наркотици“ при ГДБОП.

В хода на полицейските действия са задържани 12 участници в групата. На четирима от тях – на възраст 37 г., 39 г., 28 г. и 22 г., е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 321 вр. чл. 354а от НК. С решение на Специализирания наказателен съд им е повдигнато обвинение по чл. 321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В рамките на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия в жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са около 1 кг различни видове наркотични вещества - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща.

При претърсванията са иззети още - газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лв. По първоначални данни групата е действала от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област.

Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи - заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност. 

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321 вр. чл. 354а от НК, работата по което продължава под надзора на Специализираната прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK