Бедствена обстановка заради снега в Бургас, Сливен и Русе

Снимка: Infomreja.bg

Екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават да съдействат на органите на местната власт за бързото преодоляване на последствията от усложнената метеорологична обстановка.

Най-много до този момент са сигналите за оказване помощ на закъсали автомобили, осигуряване на достъп до болнични заведения на хора, които се нуждаят от лекарска помощ, както и на сигнали за обезопасяване на публични места и обществени сгради. 

От 00:00 часа до 12:00 часа днес звената за “Пожарна безопасност и защита на населението” /ПБЗН/ при Столичната и Регионалните дирекции са реагирали общо на 100 сигнала за произшествия, от които 21 пожара и 79 спасителни дейности.

Спасители и пожарникари са се отзовали на 22 сигнала за закъсали автобуси на градския транспорт и 1 за евакуиране на болно дете от затънал в преспите автомобил в Бургас. Транспортирана е жена за хемодиализа от с. Козичино до болницата в гр. Несебър.

Оказано е съдействие по транспортирането на медик в с. Оризаре.

В Област Сливен са изтеглени 2 автомобила и снегорин, оказано е съдействие на екип на ЦСМП.

Област Русе – екип от пожарната е оказал съдействие за изтеглянето на бус, аварирал  на главен път Русе – Варна. Водачът е евакуиран към град Русе. Оказано е съдействие по евакуирането на младо семейство с две деца от местност Сухата река, двама граждани са транспортирани за хемодиализа до УМБАЛ –Русе.

Пожарни екипи са се отзовали и на два сигнала за аварирали автобуси. Изтеглен е автобус, аварирал в района на изхода на с. Средец, общ. Г. Оряховица, както и автомобил, закъсал автомобил на пътя до с. Безмер, Ямболско.

Оказана е и помощ на болна жена в с.Траве, Смолянско.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK