Шампионската купа на Световното първенство по волейбол стартира обиколката си из България

Снимка: МС

Днешното заседание на Министерски съвет започна с представянето на Шампионската купа на Световното първенство по волейбол пред премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета. Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и вицепрезидентът на Федерацията Любомир Ганев показаха за първи път купата, която ще спечели шампионът от Световното и изразиха благодарността си към министър-председателя за категоричната подкрепа за провеждането на най-големия шампионат, организиран в страната ни.

Общата сума на изплатените от кабинета средства за организацията на Световното в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара. От своя страна, премиерът Борисов пожела успех на състезанието и изтъкна, че провеждането на шампионата в България е огромна реклама за страната ни.

София, Варна и Русе ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през септември 2018-а година. Страната ни приема шампионата съвместно с Италия. България ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. Заключителните срещи от финалната шестица ще приеме Италия.

Предстои стартиране на “Tрофи тур” с купата  в трите града домакини в България. Тя ще бъде показвана и на големи спортни събития. Купата тежи 9 килограма и е позлатена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK