Нов вид измама свързана с кражба на имоти се наблюдава в Дупница

Снимка: Infomreja.bg
Нов вид измама свързана с кражба на имоти се наблюдава в Дупница.
 
Възрастна жена от град Дупница сигнализира, че тази сутрин е получила телефонно обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за служител на Община Дупница.
 
Държал се изключително любезно и след серия от въпроси, от които установил, че тя е собственик на апартамента й обяснил, че има грешно попълнена декларация за жилището.
 
По думите й, той заявил, че работи в стая номер 50 на Община Дупница (в тази стая се помещава НАП), но нямало проблем да й съдейства, за да не се разкарва до администрацията, за да "коригират" документите.
 
Малко по-късно последвала среща между двамата, като по описанието на жената, мъжът бил добре облечен, около 55 години с прошарена коса. Изключително коректно и добронамерено се държал с нея й обяснил какви документи са необходими да приготви и ще се чуят отново.
 
Възрастната жена, събрала целия набор от документи и решила вместо да чака повторното свързване с нея, да отиде направо на място в Общината и потърси въпросният служител, за да приключат с "коригирането на грешката".
 
Жената е посъветвана от служителите на Община Дупница да подаде сигнал в РУ-Дупница.
 
Предполага се, че става въпрос за опит за измама с прехвърляне на жилище, а за жертви са търсени възрастни или самотноживеещи хора. Преди 4-5 години отново е имало подобни опити за измама с имоти.
 
Община Дупница напомня на всички жители, че всякакви дейности, свързани с документи се извършват в сградата на Община Дупница и подобни "услуги" извън сградата не се извършват.
 
Ако някой се представи за служител с подобно предложение, знайте, че става въпрос за измама и веднага сигнализирайте 112 или най-близкото управление на полицията. 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK