Кметът на Дупница на работна среща със зам.-министъра на МОСВ

Снимка: Община Дупница

Кметът на Община Дупница - инж. Методи Чимев, бе на среща днес със зам.-министъра на МОСВ - Николай Кънчев.

Два от поводите за срещата е желанието на Община Дупница да осигури финансиране за подмяна изцяло на канала в ж.к. "Бистрица", както и за този по улиците попадащи в "Интегриран градски транспорт".

"Входирали сме исканията си за безвъзмездно финансиране на двата проекта през ПУДООС. За ж.к. Бистрица сумата е в размер на около 5 млн. лв., а за канала по Интегриран градски транспорт е в размер на около 1,2 млн. лева. Запознах г-н Кънчев с необходимостта от въпросното финансиране, за да сме напълно с подменена подземна инфраструктура. Темата има продължение и утре отново сме на среща в София с ПУДООС", обясни инж. Чимев.

Именно съществуващият вариант с осигуряване на безвъзмездни пари от държавата за подмяна на канала в най-големия квартал на града бави стартирането на ремонтните дейности, които трябва да започнат с подмяната на водопровода, както и по улица "Жива вода", която попада в обхвата. За подмяната на водопровода, Община Дупница вече осигури безвъзмездно 1 млн. лв. и има избран изпълнител.

Община Дупница има избран изпълнител и за надземната инфраструктура, като в момента тече срокът за обжалване, ако има такъв от участниците. Ако няма - ще бъде сключен договор. 

Окаяните улици "Отец Паисий", "Венелин", "Георги Икономов", известна като "Бригадирска", "Велико Търново", "Бузлуджа", "Седма Рилска дивизия" и други попадат в обхвата на Интегриран градски транспорт. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK