Шампионите на България по тенис на маса при момчетата гостуваха днес на кмета Методи Чимев

Снимки: Община Дупница

Шампионите на България по тенис на маса при момчетата гостуваха днес в кабинета на кмета инж. Методи Чимев по негова покана.

Стефан Димитров, Мартин Стоянов, Светлин Колев и Никола Крумков спечелиха всички възможни надпревари в своята възраст - индивидуално, отборно, двойки на Републиканското първенство в Пловдив преди дни и доказаха за пореден път, че дупнишката школа е сред най-добре работещите у нас в този спорт.

Състезателите на "Марек Дигеста" бяха заедно с един от треньорите си и президент на клуба Любомир Ганчев, като показаха спечелените отличия.

"Дали ще бием, или ще падаме, но за нас е важно да бъде с наши деца, от Дупница. Това направихме за пореден път и победихме всички. Заслугата е на децата в тяхното влагане и на треньорите Еми Ганчева и Веско Георгиев. Прецедент е, но това е дупнишката школа. Едва ли е вече тайна за някого, че имаме перфектни условия в новата спортна зала, за което огромната вина е на г-н Чимев.

Преди това се мъчехме в старото съоръжение, но сега имаме всичко, за да водим пълноценна подготовка и спортно-състезателна дейност. И резултатите веднага станаха по-сериозни и ще продължават да бъдат по-сериозни", коментира Ганчев.

"Поздравявам децата и треньорите и за този успех. Ние сме свикнали с медалите на децата от "Марек Дигеста", но постигнатото сега е нещо повече от един медал. Да си Номер 1 в България е съвсем различно. Пожелавам на себе си и на Ганчев, след няколко години с него, да ви гледаме на европейски първенства. Няма как да не е приятно, когато чуваш и четеш, че децата от Дупница побеждават утвърдени школи и се качват на най-високото стъпало", заяви кметът Чимев.

Той връчи дарове на всички от Община Дупница, а отделно от това бе подготвил и лични подаръци за малките шампиони. Децата получиха билети за сектор В за благотворителния футболен мач на Димитър Бербатов срещу отбора на Луиш Фиго. "Искам да видите най-известните имена, шампиони като вас, а и да усетите атмосферата от това да бъдеш номер едно", допълни градоначалникът. 

Ганчев пък дари кмета с професионална ракета за тенис на маса като обяви и как ще бъде използвана. "През септември месец ни предстои честване по случай 70-ата годишнина на клуба. Ще сформираме отбор двойки Ганчев-Чимев и ще се изправиме срещу някои от най-добрите български тенисисти. Така, че ще ви очаквам да започнете редовни тренировки, защото трябва да победим", обърна се към кмета Ганчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK