Поетът Михаил Калдъръмов представи "Дракончето в мен" пред кюстендилска публика

Снимки: Infomreja.bg

ХГ „Владимир Димитров – Майстора“ – Кюстендил бе домакин на представянето на първата детска книга на поета Михаил Калдъръмов, озаглавена "Дракончето в мен".

Предисторията по написването й е свързана с първата внучка на Калдъръмов, Изабел, която е родена в Италия, а детството й минава в Малайзия, където родителите й работят като доброволци към хуманитарна мисия на ООН.

Говорейки си с внучката по скайп всеки ден по няколко пъти, поетът пресъздава в книга наученото и разказаното от нея. По думите му съзнава колко е трудно да се пише за деца и цитира Максим Горки - "за децата трябва да се пише като за възрастни, но по-добре".

Дали Калдъръмов се е справил, ще кажат малките му читатели и техните баби и дядовци, които си взеха от книгата с автограф. Дечица рецитираха откъси от "Дракончето в мен". От своя страна Калдъръмов рецитира стихотворения от бъдеща своя книга.

Шефът на галерията, която организира промоцията за кюстендилските читатели, Валентин Господинов поздрави Калдъръмов, поднасяйки му красив букет. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK