СГС прекрати делото срещу Христо Бисеров за "пране на пари"

Христо Бисеров, снимка: Infomreja.bg, архив

Софийският градски съд (СГС) прекрати съдебното производство срещу бившия заместник-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров за "пране на пари". Това е станало, след като на 3 февруари прокуратурата е изпратила писмо до съда, придружено с постановление за прекратяване на наказателното производство, съобщава bTV. 

На 14 декември 2015 г. в СГС постъпиха молби от Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, с които искат съдът да укаже на прокуратурата да внесе обвинителен акт или да прекрати разследването срещу тях, тъй като е изтекъл двугодишният срок. 

Обвинението беше повдигнато през ноември 2013 г. С разпореждане от 21 декември 2015 г. съдия Атанас Атанасов определи на прокуратурата законовия срок от 3 месеца, в който делото да бъде внесено в съда или да бъде прекратено, посочват от СГС. 

През декември миналата година Софийският градски съд оправда Бисеров по други три обвинения – за неплатени данъци в особено големи размери, недекларирани сделки с валутни ценности и скриване на истината от имотната си декларация. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Maloumen21:31 - 10.02.2016
Zakonite v balgariq za bedniq vajat za varhuhkata ot vlasta ne vajat .Nqma uprava v taq garjava
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK