Първа самостоятелна изложба на младия художник Георги Зайков

Снимка: Infomreja.bg

Изложбата се радва на голям интерес

Ателието на  известния гоцеделчевски художник Николай Маринов  отново разтвори врати за изложба, този път на младия талант, дванадесетокласника  от ПМГ „ Яне Сандански“ – Георги Зайков. 

Изложбата  - рисунки и живопис, проследява творческото израстване на младежа, тръгнал по нелекия път на изкуството. В същото време показаните портрети, натюрморти, пейзажи, създадени с акрил и  маслени бои, говорят за разностранното му дарование.

Вече седем години Георги развива своя талант под ръководството на художника и преподавател по изобразително изкуство Димитър Сърбов. Двамата имат планове за следващите изяви на ученика в България и в чужбина. 

Абитуриентът Георги Зайков е родом от хаджидимовското село Копривлен. Желанието му е да кандидатства архитектура, за което усилено се подготвя.

Първата самостоятелна изложба на младия художник беше уважена от много негови съученици, почитатели, ценители на изобразителното изкуство. На откриването присъства и кметът на община та – Владимир Москов. Тук беше и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

 

 
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK