12 човека дариха кръв до момента в сградата на общината в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

12 човека дариха кръв към настоящия момент. Кръводаряването е част от акция под надслов “Кюстендилци за Кюстендил” и се провежда днес в сградата на община Кюстендил.

Акцията се организира от Отделението по трансфузионна хематология с началник д-р Десислава Илиева.

Желаещите да бъдат част от акцията дарявайки кръв могат да го направят до 14. 00 часа.

"Като цяло има интерес и активност днес, имайки предвид, че има хора, които бяха върнати, поради различни причини. Знаете, че всяка година в сградата на общината извършваме кръводарителска акция. Целта е да бъдат подсетени гражданите, че има нужда от кръв и кръвни продукти и да дадат своя принос за здравето на някой непознат човек", каза д-р Илиева.

По думите й основно хората дарят кръв само при нужда и не пропусна да благодари на безвъзмездните кръводарители, които все още съществуват.

"В повечето случаи кръводаряването е роднинско за някой конкретен пациент или болен.Винаги има нужда от кръв и аз призовавам хората да даряват. Могат да заповядат в отделението по трансфузионна хематология на кюстендилската болница от 8. 30 до 14. 00 часа всеки ден, имаме и изнесен кабинет в Дупница от 8. 30 до 12. 00 часа е на разположение наш екип всеки работен ден", уточни д-р Илиева. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK