Главният прокурор Сотир Цацаров реже главата на прокурор от Гоце Делчев за сводничество и кражба на ток

Снимка: vesti.bg

Днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искане за отстраняване от длъжност на Константин Сулев – прокурор в Софийска районна прокуратура, обвинен от СЗ “Антикорупция“ – СГП, в две престъпления.

Прокурор Костадин Сулев е от Гоце Делчев и преди да постъпи на работа в Софийска прокуратура е работил като разследващ полицай в РПУ-Гоце Делчев, а през 2009 година става районен прокурор в родния си град. След командировка през 2013 година в столицата и спечелен в последствие консурс, Сулев става прокурор в Софийска районна прокуратура. Преди по-малко от месец Сулев е повишен от Висшия съдебен съвет от прокурор в Софийската районна прокуратура в прокурор от Специализираната прокуратура. Той е семеен, с две деца, съпругата му е учителка.

Прокурор Константин Сулев е привлечен като обвиняем по много сериозно обвинение, а именно за сводничество. През 2016 г. при условията на продължавано престъпление е свождал или принуждавал млада жена към съвкупления с три лица. Повдигнатото обвинение срещу прокур Сулев е за извършено престъпление по чл. 155, ал. 1 от НК.

Срещу Константин Сулев е повдигнато и още едно обвинение по чл. 234в, ал. 1 от НК за това, че в периода 14.10.2015 г. - 31.12.2015 г., в София е осъществил неправомерно въздействие върху електромера в жилището си с цел кражба на електроенергия, в резултат на което е създал условия за непълно отчитане на потребление. Назначената от СЗ “Антикорупция“ техническа експертиза е установила разлика от 81 % между реално консумираната електрическа енергия и отчетената ел. енергия от манипулирания от Сулев електромер.

Във внесеното днес искане главният прокурор Сотир Цацаров настоява на основание чл. 230, ал.1 от Закона за съдебната власт Прокурорската колегия на ВСС да отстрани от длъжността прокурор в Софийска районна прокуратура Костадин Сулев, до приключване на воденото срещу него наказателно производство. 

 

КОМЕНТАРИ

110:45 - 06.10.2017
алчен простак
agent-77720:35 - 05.10.2017
цацаров укри и премести в софия това прокурорче което зашемети пр-ка№930/2010г срещу човека на цецо-конецо а именноРУМЕН АРНАУДОВ АГЕНТ ЛЕНКО от тефтерчето ЗЛАТАНОВ, далаверите от грабежи на трупи и гнайсо-шисти възлизат на милиарди, има още замесени прокурори,-чилев, темелков особено прокурор ,,ШАПКОВА''. има и нагли безочливи неморални съдий като този ,,БОЖИНОВ'', има и много гнусни шефове на горите който ще бъдат осветлени.бъдете сигурни че има господ копелета мръсни.
Гйкккк18:07 - 04.10.2017
А далаверите с Башев и Община Гърмен.Малко му е на този прокурор.
Добро утро18:05 - 04.10.2017
Такива петнят името на прокурорската гилдия.

FACEBOOK