Цацаров поиска имунитета на Димитър Гамишев заради катастрофа с убит пешеходец

Димитър Гамишев, снимка: Infomreja.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев.

Причината е, че Гамишев, който е от Гоце Делчев, е подсъдим заради причиняване смъртта на пешеходец при шофиране с превишена скорост. 

Той обаче е придобил имунитет, след като на последните парламентарните избори беше избран за депутат.  

Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 година е причинил катастрофа в хаджидимовското село Копривлен.

На улица „Атанас Тешовски", като правоспособен водач на МПС, при управление на собствения си лек автомобил „Хюндай Санта Фе", в населено място, със скорост от около 68 км/час в участъка на пътя на излизане от село Копривлен в посока към село Парил, Гамишев е нарушил правилата за движение по пътищата. 

Поради това Гамишев е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на движението му пешеходец - И. Г. Ж. от село Копривлен, като причинил смъртта му.  

В осмото съдебно заседание, проведено на 15-и май тази година, защитникът на подсъдимия Гамишев представил удостоверение, че Димитър Гамишев е избран за народен представител.

Съдът в Благоевград е прекратил наказателното производство и го е изпратил на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет.  

Главният прокурор е поискал днес даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Гамишев, съобщиха от прокуратурата. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Мишо22:06 - 20.06.2017
Как е възможно да стане депутат като е обвиняем. Това може да се случи само в мутринска партия като герб и то за убийство на човек.
Стоян21:59 - 20.06.2017
Ако Герб го държат депутат след такова престъпление, много ще се изложат.
АНОНИМЕН20:18 - 20.06.2017
ГАМИШ ПРИКЛЮЧИЛ СИ ТОЛКОВА СИ ТЪП ДАДЕ ТОЛКО ПАРИ НА СЕКЦИИТЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИШ ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛИСТАТА НА ГЕРБ ТИ СИ ГИ ПИСА НА ТЕБЕ ТИ СЪСИПА ГЕРБ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ГАМИШ ПРИКЛЮЧИЛ СИ ТОЛКОВА СИ ТЪП ДАДЕ ТОЛКО ПАРИ НА СЕКЦИИТЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИШ ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛИСТАТА НА ГЕРБ ТИ СИ ГИ ПИСА НА ТЕБЕ ТИ СЪСИПА ГЕРБ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ГАМИШ ПРИКЛЮЧИЛ СИ ТОЛКОВА СИ ТЪП ДАДЕ ТОЛКО ПАРИ НА СЕКЦИИТЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИШ ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛИСТАТА НА ГЕРБ ТИ СИ ГИ ПИСА НА ТЕБЕ ТИ СЪСИПА ГЕРБ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Георги19:44 - 20.06.2017
Жал ми е близките на починалия, защото се борят срещу мутри. Герб ще направи всичко за да го оправдае. Ще натопят умрелия, понеже така е удобно.

FACEBOOK