Цацаров поиска имунитета на Димитър Гамишев заради катастрофа с убит пешеходец

Димитър Гамишев, снимка: Infomreja.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев.

Причината е, че Гамишев, който е от Гоце Делчев, е подсъдим заради причиняване смъртта на пешеходец при шофиране с превишена скорост. 

Той обаче е придобил имунитет, след като на последните парламентарните избори беше избран за депутат.  

Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 година е причинил катастрофа в хаджидимовското село Копривлен.

На улица „Атанас Тешовски", като правоспособен водач на МПС, при управление на собствения си лек автомобил „Хюндай Санта Фе", в населено място, със скорост от около 68 км/час в участъка на пътя на излизане от село Копривлен в посока към село Парил, Гамишев е нарушил правилата за движение по пътищата. 

Поради това Гамишев е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на движението му пешеходец - И. Г. Ж. от село Копривлен, като причинил смъртта му.  

В осмото съдебно заседание, проведено на 15-и май тази година, защитникът на подсъдимия Гамишев представил удостоверение, че Димитър Гамишев е избран за народен представител.

Съдът в Благоевград е прекратил наказателното производство и го е изпратил на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет.  

Главният прокурор е поискал днес даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Гамишев, съобщиха от прокуратурата. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Мишо22:06 - 20.06.2017
Как е възможно да стане депутат като е обвиняем. Това може да се случи само в мутринска партия като герб и то за убийство на човек.
Стоян21:59 - 20.06.2017
Ако Герб го държат депутат след такова престъпление, много ще се изложат.
АНОНИМЕН20:18 - 20.06.2017
ГАМИШ ПРИКЛЮЧИЛ СИ ТОЛКОВА СИ ТЪП ДАДЕ ТОЛКО ПАРИ НА СЕКЦИИТЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИШ ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛИСТАТА НА ГЕРБ ТИ СИ ГИ ПИСА НА ТЕБЕ ТИ СЪСИПА ГЕРБ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ГАМИШ ПРИКЛЮЧИЛ СИ ТОЛКОВА СИ ТЪП ДАДЕ ТОЛКО ПАРИ НА СЕКЦИИТЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИШ ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛИСТАТА НА ГЕРБ ТИ СИ ГИ ПИСА НА ТЕБЕ ТИ СЪСИПА ГЕРБ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ГАМИШ ПРИКЛЮЧИЛ СИ ТОЛКОВА СИ ТЪП ДАДЕ ТОЛКО ПАРИ НА СЕКЦИИТЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИШ ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛИСТАТА НА ГЕРБ ТИ СИ ГИ ПИСА НА ТЕБЕ ТИ СЪСИПА ГЕРБ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Георги19:44 - 20.06.2017
Жал ми е близките на починалия, защото се борят срещу мутри. Герб ще направи всичко за да го оправдае. Ще натопят умрелия, понеже така е удобно.
Илиян Койков15:14 - 20.06.2017
Уважаеми медии и политици, Мина година. „Болна“ година за мен и семейството ми. Говорейки по тази тема ровя в една болезнена рана, но ми писна вече… Става въпрос за моя любим дядо, Иван Георгиев Жбантов, който беше убит от, забележете!: настоящия общински съветник от ПП ГЕРБ – Гоце Делчев, Димитър Николов Гамишев, който дори се „гласи“ за лидер на гоцеделчевската структура, но както и да е… IИВАН ЖБАНТОВДядо бе рядко добър човек, нямаше врагове. Знам, че каквото и да се направи, той няма да се върне, но се заклех, че въпросният „богаташ“ трябва да си плати. Питам всички Вас, да кажем по – образовани и по – знаещи от мен, колко време е нужно да се чака, за да бъде осъден този човек!? За съжаление, всичко клони в друга посока, защото парите на общинската ГАД са най – важни! Такова убийство трябва да се разкрие в първите часове, ама МВР си е разграден двор! Не се спряха да лапат всички… Уважаеми медии, моля ви да не подминавате този случай. Пролейте вино, защото в гроба на дядо ми може да сте Вие или някой от децата Ви. На този гроб, на който плача аз сега, може да плачете Вие утре. Пазете се и се молете – за Вас, за децата Ви… Защото корумпираната държава няма оправия! Благодаря Ви!
ime15:09 - 20.06.2017
Не не е грешка. Маймуната от снимката е депутат. Благодарим ти ГЕРБ!
dg14:55 - 20.06.2017
Лидерът на ГЕРБ в Гоце Делчев Димитър Гамишев е подсъдим за убийство по непредпазливост. На 13 март в Окръжен съд-Благоевград е поредното заседание по наказателното дело срещу Гамишев, който е кандидат-депутат в Благоевградската листа на ГЕРБ. Делото се отлага няколко пъти от адвокатите на обвиняемия, коментираха окръжни магистрати. Димитър Гамишев е на подсъдимата скамейка за смъртта на възрастен мъж от село Копривлен. В края на месец ноември 2014 година, той прегазил с колата си "Хюндай" пресичалия пътното платно Иван Георгиев Жбантов. Гамишев карал със 100 километра в час в населеното място, сочи експертиза по делото. Жбантов бил на разходка с братята си Атанас и Тодор. При силния удар дядото получил множество наранявания. Починал дни след инцидента в столичния институт "Пирогов". Справедливост сега търси внукът на Иван Жбантов, който не може да се примири с безнаказаността спрямо Гамишев. По случая е изпратено ръчно написано трогателно писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Издигнатият за кандидат-депутат Димитър Гамишев накърнява авторитета и доброто име на ГЕРБ", пишат до Борисов роднините на убития от Гамишев възрастен мъж. Според близките на Жбантов, Гамишев редовно е нарушавал правилата за движение. Имал съставени актове за различни нарушения и дължи 600 лева към държавата.
до градъ14:53 - 20.06.2017
Толкова примитивна физиономия на селски бек с празен поглед трудно може да види човек. Но като се има предвид от коя партия е всичко си идва на мястото.
градъ14:50 - 20.06.2017
http://www.dnes.bg/politika/2017/06/20/cacarov-do-ns-iskam-imuniteta-na-dimityr-gamishev.344886 Погледнете го тоя! Това е народен представител ... в Абсурдистан. В европейска държава, отдавна да е зад решетките с конфискувано имущество. Но ния бооклуците ги издигаме за народни представители, всъщност, какъвто народа, такива и неговите представители. Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2017/06/20/cacarov-do-ns-iskam-imuniteta-na-dimityr-gamishev.344886
!!!!!!!14:38 - 20.06.2017
ха сега да видим кой иска да продава за по 20 хилки директорски мяста в горските и за по 10 хилки директорски места в училища .Вън от парламента !!
Код за сигурност, въведете кода a2g
loading...