Северна Корея плаши да "потопи" Япония, да превърне САЩ в "пепел и мрак"

Снимка: EПА

Северна Корея заплаши да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "петел и мрак" заради подкрепата за резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и санкциите заради нейния последен ядрен опит, съобщава "Ройтерс".

Корейският азиатско-тихоокеански комитет за мир на Пхенян, който се занимава с външните отношения и пропаганда на Северна Корея, също така призова за разтурянето на Съвета за сигурност, когото комитетът нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупени" страни, които действат по заповед на САЩ.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от ядрената бомба на Чучхе. Япония повече не трябва да съществува близо до нас", се изтъква в изявление на комитета.

Чучхе е официалната идеология на Северна Корея, която е смесица между марксизъм и екстремна форма на национализъм, проповядвана от основателя на комунистическата държава Ким Ир Сен, дядото на настоящия вожд Ким Чен-ун.

Напрежението в региона значително се засили, след като Пхенян извърши шестия си и най-мощен ядрен опит на 3 септември.

Съветът за сигурност, който е съставен от 15 страни, единодушно гласува проекторезолюция на САЩ за нов кръг от санкции в понеделник в отговор на ядрения опит, като беше забранен износът на текстил от Северна Корея, както и ограничаване на доставките на горива.

Северна Корея реагира на последните действия на Съвета за сигурност, които бяха подкрепени дори от Китай и Русия, които имат право на вето, повтаряйки заплахите си да разрушат САЩ, Япония и Южна Корея.

"Нека да превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак. Нека дадем израз на гнева си, като мобилизираме всички средства за отмъщение, които бяха подготвени досега", се подчертава още в изявлението. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK