Заплата от 1 стотинка за общинските съветници в Кюстендил

Общинските съветници да взимат по 1 стотинка заплата за участието си в заседанията на местния парламент. Това е първата докладна записка, внесена за гласуване в новия Общински съвет от Коалиция „Кюстендил”, която спечели мнозинство на изборите миналата неделя – 19 от общо 37 съветници.

Предложението е всички общински съветници и членове на постоянни комисии да получават символичните 0.01 лева на месец, а средствата, предвидени за заплати, да бъдат пренасочени към социални фондове за нуждаещи се хора от цялата община Кюстендил.

До момента брутното възнаграждението на общински съветник е в размер на 410 лева.

Всички представители на местните законодателни органи са избрани, за да работят в полза на обществото и най-малкото, което дължат на избирателите си, е да докажат, че общинските съвети не са бюра по труда, а отговорна структура от хора, които са обещавали, че с професионализма, знанията и опита си ще подпомагат развитието на общината.

Средствата, предвидени за възнаграждения в досегашните бюджети, в размер на не по-малко от 170 хиляди лева годишно, ще бъдат насочени към програма „Инвитро”, както и за подкрепа на хора със специални потребности, граждани в неравностойно положение или с остри здравословни проблеми, мотивират решението си представителите на коалиция „Кюстендил”.

 

КОМЕНТАРИ

мая11:13 - 03.11.2015
Браво, приканвам и всички общини в област Благоевград да последват примера Ви. Хайде да покажат доблест и съпричастност, щом сме ги избрали значи всички са успешно реализирани професионално и имат достатъчно доходи от професиите си.
ИВАНОВА14:53 - 31.10.2015
Въведете коментар...Господин Паунов , поздравление за категоричната победа!!Бъдете здрав и непреклонен!!Позравления за предложението и само на КРАЙНО НУЖДАЕЩИТЕ СЕ!!!Гордея се с Вас!!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK