Сериозна активност и в последния ден на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Снимки: Община Благоевград

И в последния ден на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ жители на областния център се включиха активно и почистиха избрани от тях терени. Те обхванаха райони както в централна градска част, така и в кварталите.

Кампанията стартира на 6 април и продължи на 7,13 и 14 април. Инициативата, която преминава под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов, привлече стотици поддръжници. В продължение на два уикенда те активно се включиха в проявата, като почистиха своите дворове, междублокови пространства и избрани от тях терени.

В почистването дейно участие взе и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заедно със заместниците си и представители на общинска администрация.

Тази сутрин заместник-кметовете на Благоевград, Иво Николов, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева,и жители на Благоевград почистиха пространството около езерото на парк „Бачиново“.

Учители и родители обхванаха райони около детските заведения в Благоевград. В двора на ДГ „Първи юни“ в квартал „Струмско“ засадиха растителност и пребоядисаха част от съоръженията за игра.

Активно участие взеха и дамите от Съвета на жените заедно със заместник-кмета Христина Шопова, като благодарение на техния труд дворът на болницата в Благоевград вече е по-приветливи място.

И през двата уикенда, на различни места в града бяха разположени шатри, на които доброволците получаваха помощни материали за почистване и разсад, осигурени от организаторите. Идеята е кампанията да се превърне в традиционна.

Финалът на кампанията ще бъде поставен днес в 16.00 часа на площад „Македония“. Тогава ще бъдат наградени и активни участници в кампанията, които ще получат ваучери за пейки.

Освен награждаването е подготвен и концерт. В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk
loading...