Президентът удостои посланика на Република Судан с орден "Мадарски конник" първа степен

Снимки: Прессекретариат

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев удостои с орден "Мадарски конник" първа степен посланика на Република Судан Илхам Ахмед. Дипломатът получи висшето държавно отличие за нейните заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Република Судан.

„Благодаря на посланик Илхам Ахмед за нейния ползотворен четиригодишен мандат в България. Тя използваше и най-малката възможност, за да придвижи напред политическия диалог и нашето сътрудничество във всички потенциални сфери от взаимен интерес. След 25 години през 2017 г. министърът на външните работи на  Република Судан беше на посещение у нас, което даде допълнителен стимул за развитието на нашите отношения“, посочи Румен Радев.

Държавният глава подчерта значението, което България отдава на връзките със Судан, както и на традициите на над 62 години дипломатически отношения, изпълнени с ползотворно приятелство и сътрудничество.

„България стои близо до страните от Близкия изток и арабския свят не само географски, но и исторически. Това ни дава възможност да вникнем в проблемите на този регион много по-дълбоко, да оценим тяхната комплексност и всеобхватност“, заяви още президентът. Държавният глава добави, че именно затова България печели много по-лесно доверието на нашите партньори от региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK