Часовете на дербитата Левски-ЦСКА са променени

Снимка: ММС

Началните часове на две от предстоящите три дербита между ЦСКА и Левски бяха променени в съответствие с изискването на СДВР за провеждането на мачовете в светлите часове на деня.

Това съобщиха на брифинг пред медиите министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник – изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Антон Попов и заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Антон Златанов.

Министър Кралев заяви, че е получил задача лично от премиера Бойко Борисов да съдейства за разрешаването на възникналото противоречие между СДВР и ръководствата на футболните клубове „Левски“ и ЦСКА относно началния час на провеждане на срещите от първенството по футбол и от турнира за купата на България.

Той подчерта, че намесата на министър-председателя се е наложила след категоричния отказ на клубовете да се съобразят с изискването на СДВР.

„Разбира се, мнението на клубовете и на феновете е изключително важно, но най-важно е спазването на обществения ред и опазването на сигурността на зрителите на срещите, както и на тези, които живеят в районите около Националния стадион“, посочи Красен Кралев. Спортният министър благодари за светкавичната реакция на Борислав Михайлов и на БФС, на компанията, притежаваща правата за излъчване на мачовете от първенството и на телевизиите, които излъчват мачовете, за това, че се е намерило бързо решение на казуса.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов съобщи, че е било свикано извънредно заседание на Спортно-техническата комисия към БФС, което гласи, че по искане на МВР  и със съгласието на Нова Броудкастинг груп и Футбол Про Медия срещата от 1/2 финалите за купа България между отборите на ПФК „ЦСКА-София“ София  и ПФК „Левски“ София ще се проведе по програма на 11.04.2018 г. от 18.00 часа, вместо от 19.00 часа. Срещата от ХXХ-ти кръг на Първа  професионална лига между отборите на ПФК „ЦСКА-София“ София  и ПФК „Левски“ София ще се проведе по програма на 18.04.2018 г. от 18.00 часа, вместо от 20.00 часа.

Заместник-директорът на СДВР Антон Златанов бе категоричен, че единствената цел е да бъде осигурено спокойствие на хората, които желаят да посетят футболните срещи, както и на жителите и гостите на София. „Да не забравяме, че в момента България е председател на Съвета на ЕС, в столицата ежедневно се провеждат редица важни мероприятия. Така се случи, че тази пролет има пет дербита между Левски и ЦСКА през април и май, когато има безброй съпътстващи Председателството на Съвета на ЕС мероприятия“, обясни той.

Златанов подчерта, че за полицията мачът не приключва след последния съдийски сигнал, защото едната агитка се държи 30 минути след мача, за да се освободи цялата централна градска част. „Поради тази причина през 2012 година, след доста безредици, на кръгла маса се взе решение мачът между Левски и ЦСКА винаги да завършва в светлата част на денонощието и да се играе на Националния стадион“, коментира още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK