Първият звънец удари и в СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - Благоевград

Специален гост на тържественото откриването на новата 2017/2018 учебна година в СУИЧЕ „Св. Климент Охридки“  бе председателят на Общинския съвет в Благоевград, Радослав Тасков. Той поздрави училищното ръководство, учители и всички ученици за началото на новата учебна година.

Тържеството започна в 10 часа в двора на училището с химна на Република България и посрещане на училищното знаме. За здраве и успешна учебна година  водосвет отслужи благоевградският свещеник отец Андон Шавулев.

Сред официалните гости беше и директорът на Военното окръжие в Благоевград подполковник Петър Митев, общественици.

Директорът на училището, д-р Светлин Абаджиев, отправи приветствие към всички ученици, учители и родители.

„Скъпи първокласници, чувствайте се като у дома си. Вашите учители ви очакват да ви поведат във вълнуващия свят на познанието. Добре дошли за първи път! Скъпи осмокласници, благодарим ви, че избрахте нашето училище, за да продължите образованието си!".

Директорът благодари и на родителите за тяхното доверие, на преподавателите за професионализма и всеотдайността им и пожела на всички една успешна и ползотворна учебна година, която да сбъдне най-добрите им очаквания.

Беше прочетен поздравителен адрес от кмета на Благоевград, д-р Атанас Камбитов. Поздравителни адреси бяха изпратени още от областния управител Бисер Михайлов, началника на РУО-Благоевград, Ивайло Златанов, подполковник Петър Митев, Милена Дамянова – председател на Комисията по образование и наука, Боряна Шалявска - директор на отдел “Прием на студенти“ в АУБ, адмирал Боян Медникаров, началник на ВВМУ „ Никола Вапцаров“.

Ученици от различни класове изнесоха богата музикална програма, след която директорът удари първия звънец и сред пожелания „На добър час!“ поведе първокласниците към класните стаи.

Средно училище с изучаване на чужди езици „Св.Климент Охридски“ Благоевград е с 25-годишна история. В него се обучават общо 600 ученици от I до XII клас. Училището може да се похвали с изцяло обновени класни стаи за тази учебна година, както и на двата специализирани компютърни кабинета.

За 2017/2018 учебна година има прием на две паралелки в I клас с  общо 46 деца и една нова паралелка осмокласници, избрали да завършат средното си образование в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK