Сензационно начало и тъжен край: България разгромена в Париж

Снимка: Sportal.bg

България претърпя тежка загуба с 1:4 от Франция във втория си квалификационен мач за световното в Русия 2018, съобщава Sportal.bg. Трикольорите стартираха отлично под ръководството на новия селекционер Петър Хубчев и поведоха с гол от дузпа на Михаил Александров още в 6-ата минута. 

Добрата игра на нашия тим рухна в 23-ата минута, когато Кевин Гамейро изравни. До края на полувремето французите нанизаха още две попадения, а техни автори бяха Димитрий Пайе и Антоан Гризман. След почивката Гамейро още веднъж за крайното 4:1. 

За този двубой Хубчев извърши няколко промени в стартовата 11-ка в сравнение с тази, която започна при домакинството на Люксембург, спечелено от нашите с 4:3. 

Като двойка централни защитници започнаха бранителите на Левски Александър Александров и Димитър Пиргов за сметка на Иван Иванов и Божидар Чорбаджийски. В центъра на терена пък започна друг играч на сините Георги Костадинов. А Антон Недялков отстъпи мястото си на левия бек на Живко Миланов. 

Българският тим влезе в мача без страх и шокираха петлите още в 6-ата минута, когато Михаил Александров реализира от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Саня срещу Георги Миланов. Футболистът на ЦСКА (Москва) получи извеждащ пас по лявото крило, напредна мощно, развинти защитника на французите, който го фаулира и италианският рефер Лука Банти посочи бялата точка. 

Франция отговори с опасно положение в 9-ата минута, когато Гамейро овладя топката и стреля от 6-7 метра, но Димитър Пиргов със самоотвержен шпагат блокира шута на нападателя.

След тази ситуация домакините упражниха натиск, но българският тим се бранеше добре до 23-ата минута, в която петлите изравниха. Бакари Саня получи извеждащ пас по дясното крило и центрира към Кевин Гамейро, който с глава вкара в долния десен ъгъл на Владо Стоянов. 

Само три минути по-късно домакините осъществиха пълен обрат. Димитрий Пайе центрира почти от тъчлинията и изненадващо топката влетя в мрежата на България за втори път. 

В 38-ата минута резултатът набъбна на 3:1. Димитър Пиргов подаде на Антоан Гризман, който с шут по земя от дъгата вкара в долния ляв ъгъл на Стоянов. Три минути по-късно трикольорите организираха добра атака. Марселиньо преодоля двама противникови футболисти и влезе в единоборство с трети играч на петлите. Последва рикошет, след който топката попадна в Ивелин Попов. Той стреля силно от 17-18 метра, но високо над вратата. 

Само 180 секунди след почивката домакините бяха близо и до четвърто попадение, когато Пайе центрира към Кошчелни, който стреля с глава, но за наш късмет в аут. Сериозният натиск на французите даде за пореден път резултат в 59-ата минута, когато отлична комбинация Пайе-Гризман завърши с подаване на втория към съотборника му в Атлетико (Мадрид) Кевин Гамейро, който изпревари Миланов и от 5 метра разстреля Стоянов за 4:1. 

В 77-ата минута Пайе изведе Матюиди сам срещу вратаря, последва изстрел в лявата греда, а при добавката на Сидибе топката рикошира в крак на български бранител и излезе в корнер. 

След тази ситуация домакините намалиха темпото и до края на срещата атакуваха, но не толкова опасно, което позволи на българските футболисти да не допуснат повече попадения в своята врата. Следващата световна квалификация на България е в понеделник, когато гостуваме на Швеция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK